© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Gamsov ragu z omako iz jagodičja in pirejem iz zelene

Gamsov ragu bo postal vaša nova najljubša jed, ko jo boste preizkusili.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
gamsov-ragu-z-omako-iz-jagodicja-in-pirejem-iz-zelene_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg gamsovega mesa (stegno brez kosti)
  • 2 žlici kuhanega masla ali olja
  • 100 g brusnic
  • 100 g borovnic
  • 50 g zamrznjenih jagod jerebike
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 5 dl rdečega vina
  • 2 zdrobljeni brinovi jagodi
  • 1 žlica hladnega masla

pire iz zelene

  • sol
  • poper
  • 1 gomolj zelene
  • 1 mokast krompir
  • mleko
  • sladka smetana

Sestavine

  • 1 kg gamsovega mesa (stegno brez kosti)
  • 2 žlici kuhanega masla ali olja
  • 100 g brusnic
  • 100 g borovnic
  • 50 g zamrznjenih jagod jerebike
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 5 dl rdečega vina
  • 2 zdrobljeni brinovi jagodi
  • 1 žlica hladnega masla

pire iz zelene

  • sol
  • poper
  • 1 gomolj zelene
  • 1 mokast krompir
  • mleko
  • sladka smetana

Postopek

1

Priprava raguja: Meso narežemo na 2 centimetra velike kocke. V kozici segrejemo kuhano maslo in mesne kocke na njem lepo popečemo. Začinimo s soljo in poprom ter pokrito dušimo, dokler mesni sok ne izpari. Sadne jagode preberemo in jih skupaj z rjavim sladkorjem dodamo k mesu. Zalijemo z rdečim vinom, dodamo brinove jagode in pokrito kuhljamo približno 1 uro. Omako povežemo s hladnim maslom in po okusu začinimo.

2

Priprava pireja: Zeleno in krompir olupimo, operemo, narežemo na koščke in stresemo v kozico. Dolijemo toliko mleka in sladke smetane (v enaki količini), da je zelenjava pokrita s tekočino. Začinimo s soljo in poprom ter skuhamo do mehkega. Potem nekaj tekočine odlijemo v drugo posodo, zelenjavo pa pretlačimo s paličnim mešalnikom. Zdaj dodamo toliko prej odlite tekočine, da ob mešanju z metlico za sneg dobimo ustrezno gostoto pireja. Po okusu ga še začinimo.

Priljubljeni recepti

Razprt piščanec na žaru

Slasten piščanec bo še boljši, če ga marinirate čez noč.

50 min
Enostavno

Artičoke z burrato po sicilijansko

Čudovito aromatične artičoke in kremasta burrata

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.