© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enolončnica s školjkami, chorizom in belim fižolom

Enolončnica s školjkami, chorizom in belim fižolom

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Goodfood James Martin Seafood May

Sestavine

  • 50 g klobase chorizo
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • manjši šopek peteršilja
  • 2 dl vroče ribje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 1 žlička šerijevega kisa
  • 600 g poljubnih školjk
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g klobase chorizo
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • manjši šopek peteršilja
  • 2 dl vroče ribje ali zelenjavne jušne osnove
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 1 pločevinka (400 g) belega fižola
  • 1 žlička šerijevega kisa
  • 600 g poljubnih školjk
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česnov strok stremo, čebulo drobno sesekljamo, polovico peteršilja sesekljamo grobo, drugo polovico pa drobno. Klobaso narežemo na kolobarčke in ga v veliki ponvi na srednjem ognju pražimo toliko časa, da spusti olje in začne postajati hrustljavo. Dodamo čebulo in še 5 minut pražimo, da se čebula zmehča. H klobasi in čebuli dodamo strt česen in drobno sesekljan peteršilj in še minuto pražimo.

2

Zalijemo z vročo jušno osnovo in dodamo sesekljan paradižnik. Zavremo, nato pa temperaturo zmanjšamo in dodamo splaknjen in odcejen fižol in žličko šerijevega kisa. Kuhamo 10 minut, da se omaka nekoliko pokuha.

3

Školjke operemo, očistimo, če je potrebno, in jih dodamo v omako. Ponev pokrijemo in kuhamo 2 do 4 minute, da se školjke odprejo. Občasno ponev pretresemo. Preverimo slanost (školjčna tekočina je lahko zelo slana!) in omako začinimo. Potresemo z grobo nasekljanim peteršiljem in postrežemo s hrustljavim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.