© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zrezki v pivskem testu - Orly

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka

Postopek

1

Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.

2

Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.

3

Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.

Nasvet

Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.

Priljubljeni recepti

Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira

Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti

20 min
Enostavno

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Enostavno

Goveja juha

Goveja juha, kot so jo pripravljale naše babice

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.