© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Zrezki v pivskem testu (Orly)

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zrezki v pivskem testu - Orly

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka

Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje
  • maščoba za cvrenje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka

Postopek

1

Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.

2

Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.

3

Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.

Nasvet

Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.

Priljubljeni recepti

Namaz iz bučnic

Namaz je odličen z vsemi vrstami kruha, najbolj pa se poda na opečene rezine rženega kruha.

25 min
Enostavno

Ajdov veganski kari

če tradicionalni riž zamenjamo za ajdovo kašo pričaramo še bolj globok okus

40 min
Enostavno

Gobe s sirom in pehtranom

Polnjeni šampinjoni malo drugače

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.