
Kaj boste skuhali danes?
Zrezki v pivskem testu (Orly)
Zrezki v pivskem testu (Orly)

Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.
Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti