
Kaj boste skuhali danes?
Zrezki v pivskem testu (Orly)
Zrezki v pivskem testu (Orly)

Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.
Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rigatoni s klobaso in bučkami
Rigatoni, ki si jih boste v hladnih dneh zaželeli znova in znova