Kaj boste skuhali danes?
Zrezki v pivskem testu (Orly)
Zrezki v pivskem testu (Orly)
Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sezona citrusov: sveže ideje za kolače
Sezona citrusov s seboj prinaša čudovite arome in svežino – ujemimo jo v slastnih kolačih.
Sestavine
- 4 zrezki (po 160 g)
- sol
- ostra moka za pomokanje
- maščoba za cvrenje
pivsko testo
- 200 g moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- 40 g stopljenega masla
- ščepec soli
- ščepec kristalnega sladkorja
- 2 beljaka
Postopek
Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.
Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.
Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.
Nasvet
Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.