Kaj boste skuhali danes?
Domači pečeni misliji (granola)
Domači pečeni misliji (granola)
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Bliža se martinovo: pripravite najboljše mlince
Kaj na krožnikih ne sme manjkati na martinovo? Mlinci, zabeljeni s sokom, ki se je nabral pri peki račke ali goske. Letos jih pripravite sami, tako bodo res najboljši.
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač rahlo premažemo s kokosovim oljem in vanj stresemo premešane kosmiče, kokos, sladkor in bučna semena. Povrhu potresemo oreške. Pečemo 15 minut in pri tem vsakih 5 minut premešamo. Ko se sladkor začne topiti in so oreščki že rahlo popečeni, pekač vzamemo iz pečice in vsebino stresemo v večjo posodo. Pustimo, da se ohladi, nato primešamo suho sadje.
Skodelico napolnimo z jogurtom, posujemo z domačim mislijem in dodamo na kolobarje narezano banano ali drugo sveže sadje. Pokapamo z medom in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tunin namaz s kaprami
Tunin namaz diši po morju. Pričarajte si obučtek ležernega poletnega poznega zajtrka na dopustu v vseh letnih časih.
Spomladanska mineštra
Špageti s sardinami
Hitra pašta za vsak dan – sestavine imate zagotovo že na zalogi.