
Domači pečeni misliji (granola)
Domači pečeni misliji (granola)

Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač rahlo premažemo s kokosovim oljem in vanj stresemo premešane kosmiče, kokos, sladkor in bučna semena. Povrhu potresemo oreške. Pečemo 15 minut in pri tem vsakih 5 minut premešamo. Ko se sladkor začne topiti in so oreščki že rahlo popečeni, pekač vzamemo iz pečice in vsebino stresemo v večjo posodo. Pustimo, da se ohladi, nato primešamo suho sadje.
Skodelico napolnimo z jogurtom, posujemo z domačim mislijem in dodamo na kolobarje narezano banano ali drugo sveže sadje. Pokapamo z medom in ponudimo.