
Domači pečeni misliji (granola)
Domači pečeni misliji (granola)

Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g ovsenih kosmičev
- 50 g suhega kokosa
- 25 g temnega sladkorja muskovado
- 50 g bučnih semen
- 50 g sesekljanih brazilskih oreškov
- 50 g indijskih oreškov
- 250 g sušenega tropskega sadja
- navadni jogurt, banana in med
- kokosovo olje (ali druga maščoba) za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač rahlo premažemo s kokosovim oljem in vanj stresemo premešane kosmiče, kokos, sladkor in bučna semena. Povrhu potresemo oreške. Pečemo 15 minut in pri tem vsakih 5 minut premešamo. Ko se sladkor začne topiti in so oreščki že rahlo popečeni, pekač vzamemo iz pečice in vsebino stresemo v večjo posodo. Pustimo, da se ohladi, nato primešamo suho sadje.
Skodelico napolnimo z jogurtom, posujemo z domačim mislijem in dodamo na kolobarje narezano banano ali drugo sveže sadje. Pokapamo z medom in ponudimo.