
Kaj boste skuhali danes?
Domači mlinci
Domače je najboljše!
Domači mlinci
Domače je najboljše!

Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlica olja
- 2 jajci
- voda po potrebi

Kosilo v pol ure: 7 hitrih idej za vsak dan
Ko nas priganja ura in se nam zdi, da bomo srečali še same sebe, je še bolj pomembno, da si privoščimo toplo kosilo. Tukaj je naših 7 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure.

Recept za čokoladni užitek, ki vedno uspe
Recept za preprosto, a hkrati imenitno čokoladno sladico nosi burno zgodbo o prepletu glasbe in prepovedane ljubezni.

Kremasta, lahka, božanska: Pavlova v keto preobleki
Za vas imamo prilagojen recept za slavno Pavlovo, v kateri boste lahko uživali tudi tisti, ki sledite keto prehranjevalnemu režimu.
Sestavine
- 300 g moke
- 1 žlica olja
- 2 jajci
- voda po potrebi
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz moke, olja, jajc in malo vode zgnetemo tako trdo testo, kot je testo za rezance. Razdelimo ga na 4 enake hlebčke. Vsak hlebček razvaljamo na 3 mm debelo in ga v pečici pečemo 8 do 10 minut, da se zlato rumeno obarva.
Pečene mlince razlomimo, stresemo jih v slano vrelo vodo in kuhamo približno 8 minut. Odcedimo in jih poljubno zabelimo. Lahko jih zabelimo z omako, ki je nastala pri peki goske, ali z raztopljeno zaseko, lahko ji dolijemo še malo sladke smetane. Dobro premešamo in ponudimo.