
Omaka BBQ
Klasična ameriška omaka za žar, h kateri se boste vedno znova vračali
Omaka BBQ
Klasična ameriška omaka za žar, h kateri se boste vedno znova vračali

Sestavine
- 1 1⁄2 merice kečapa
- 1⁄2 merice vode
- 1⁄3 merice rjavega sladkorja
- 3 velike žlice jabolčnega kisa
- 3 velike žlice worcestrske omake
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 1 velika žlica čebule v prahu
- 1 žlička popra

Okus, ki ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica
Sestavine
- 1 1⁄2 merice kečapa
- 1⁄2 merice vode
- 1⁄3 merice rjavega sladkorja
- 3 velike žlice jabolčnega kisa
- 3 velike žlice worcestrske omake
- 1 žlička čilija v prahu (po želji)
- 1 velika žlica čebule v prahu
- 1 žlička popra
Postopek
Jogurtovemu lončku odrežemo zgornjo polovico, da dobimo ustrezno merico za sestavine. V manjšo kozico odmerimo sestavine in jih segrevamo do vrenja. Omako nato pustimo, da se postopoma ohlaja, med tem pa jo večkrat premešamo.