
Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako
Divjačinski zrezki s kremno jurčkovo omako

Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.
Sestavine
- 25 g suhih jurčkov
- 3 divjačinski zrezki po pribl. 200 g
- 25 g masla
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 šalotka
- 2 žlici suhega šerija
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 žlic sladke smetane
- sol
- poper
- krompirjev pire za prilogo
Postopek
Suhe gobe za 10 minut namočimo v 1 dl vroče vode, da se zmehčajo, nato jih odcedimo. Vodo prihranimo, gobe pa nasekljamo in damo na stran. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. Zrezke začinimo z obilo popra in malo soli. V ponvi segrejemo olje in maslo, da se začne peniti, in zrezke pečemo 2 minuti na vsaki strani, če želimo srednje pečene, ali dlje časa, če želimo prepečene. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplo.
V isti ponvi prepražimo šalotko, dodamo gobe in pražimo, da nekoliko porjavijo. Poškropimo jih s šerijem, nato dodamo tekočino, v kateri so se namakale gobe, balzamični kis in smetano ter kuhljamo, da dobimo gosto kremasto omako. Zrezke in sokove, ki so se izločili iz mesa, vrnemo v ponev, jih prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem.