
Dišeči želodovi piškoti
Ljubki piškoti za jesensko sladkanje
Dišeči želodovi piškoti
Ljubki piškoti za jesensko sladkanje

Sestavine
- 200 g masla
- 275 do 300 g bele moke in še malo za potresanje
- 25 do 50 g želodove moke
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 1 žlička sladke začimbne mešanice (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešek) ali cimeta
- 75 g bele čokolade za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 200 g masla
- 275 do 300 g bele moke in še malo za potresanje
- 25 do 50 g želodove moke
- 100 g rjavega kristalnega sladkorja
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 1⁄2 žličke vaniljeve arome
- 1 žlička sladke začimbne mešanice (cimet, nageljnove žbice, ingver, muškatni orešek) ali cimeta
- 75 g bele čokolade za okras
Postopek
Maslo narežemo na koščke in ga s prsti zmešamo z obema vrstama moke, da postane mešanica podobna krušnim drobtinam. Nato vmešamo sladkor, jajce, rumenjak, vaniljevo aromo in začimbno mešanico ali cimet. Vse dobro pregnetemo in testo razvaljamo na površini, ki smo jo nekoliko pomokali. Z modelčki za piškote izrežemo veverice, liste in male krogce, ki jih ob straneh malo stisnemo in jim oblikujemo pecelj, da dobimo želode, ali pa izrežemo druge poljubne oblike. Testo, ki ostane, spet razvaljamo in ponovimo postopek. Piškote razporedimo po pekačih, ki smo jih obložili s papirjem za peko, in jih damo v hladilnik za 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piškote pečemo 10 minut in jih nato pustimo, da se ohladijo.
Belo čokolado nasekljamo in stopimo v mikrovalovni pečici v kratkih intervalih ali pa v parni kopeli, a le toliko, da se utekočini. Prelijemo jo v vrečko za brizganje z nastavkom z ozko odprtino (ali pa jo damo v vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežemo čisto majhen vogalček) in pustimo, da se malo ohladi. Piškote okrasimo z belo čokolado, nato pa jih postavimo na stran, da se čokolada strdi.
Nasvet
Količina želodove moke je odvisna od tega, kako temne piškote želimo. Želodova moka je lahko različnih odtenkov, odvisno od tega, iz kakšnih želodov je zmleta. Če je zelo temna, lahko uporabimo več navadne moke in manj želodove, da piškoti ne bodo pretemni.