Kaj boste skuhali danes?
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Najslastnejše med vsemi kroglicami
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Postopek
Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.
Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.
Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečena zelena jajca
Masleni piškoti z osladkorjenimi cvetovi
Ričet
Kolikor gospodinj(cev) – toliko ričetov. Nekaterim je bolj všeč gost, drugim redek, za ene je obvezna koleraba, za druge krompir, nekateri prisegajo na klobaso, drugi na kakšno drugo prekajeno meso.