
Kaj boste skuhali danes?
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice

Krompirjeve pice: ideja za prigrizek, ki vas bo navdušila
Ste naveličani klasičnih pic in vedno enakih kombinacij? Potem je čas, da spoznate krompirjeve pice.

Okusni recepti za krepak imunski sistem
Jesenske viroze? Poskrbite za obrambo telesa z recepti, ki krepijo zdravje in imunski sistem, hkrati pa bodo navdušili vso družino.

5 najboljših receptov za kremno bučno juho
Bučna juha je jesenska klasika: topla, kremasta in polna okusa. Spoznajte trike za pripravo ter poskusite naše najljubše različice receptov.
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Postopek
Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.
Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.
Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.