© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dimljena postrv z belusi na maslenem psenicnem zdrobu

Sestavine

  • 280 g dimljene postrvi
  • 120 g špargljev
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 40 g masla
  • sol
  • kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 280 g dimljene postrvi
  • 120 g špargljev
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 40 g masla
  • sol
  • kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice

Postopek

1

Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.

2

Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.

3

Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.