© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dimljena postrv z belusi na maslenem psenicnem zdrobu

Sestavine

  • 280 g dimljene postrvi
  • 120 g špargljev
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 40 g masla
  • sol
  • kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
recept na preizkusnji narastek ajda.jpg

Okus tradicije: narastek iz ajdove kaše z orehi

Ajdov narastek z orehi je jed, ki nas popelje v preteklost, v čas, ko je bila preprosta ajdova kaša osnova vsakodnevne prehrane. Je izvrstna izbira za vse, ki želite okusiti bogato dediščino slovenskih jedi, ob tem pa uživati ​​v zdravih in naravnih sestavinah.

Sestavine

  • 280 g dimljene postrvi
  • 120 g špargljev
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • 40 g masla
  • sol
  • kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice

Postopek

1

Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.

2

Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.

3

Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.

Priljubljeni recepti

Testenine karbonara z bučkami

Italijani so sicer občutljivi, kadar karbonari dodajamo nove sestavine, a nič zato

30 min
Enostavno

Zvitek s kapucinko

Zoper utrujenost in kot pomoč zaščiti pred soncem

Enostavno

Bučni njoki z žajbljem

2 h 10 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.