Kaj boste skuhali danes?
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Dimljena postrv s šparglji na maslenem pšeničnem zdrobu
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 280 g dimljene postrvi
- 120 g špargljev
- 80 g pšeničnega zdroba
- 1 žlica oljčnega olja
- sok ½ limone
- 40 g masla
- sol
- kaviar rdeče postrvi, vodna kreša in trobentice
Postopek
Šparglje olupimo in jih blanširamo v slanem kropu. Ohladimo jih in narežemo na kose. Narezane šparglje prelijemo z oljčnim oljem in pokapamo z limonovim sokom. Dodamo še narezano dimljeno postrv, premešamo in pustimo nekaj minut, da se vse skupaj marinira.
Pšenični zdrob zakuhamo v vodi, ki smo ji dodali sol in maslo. Kuhanega ohladimo, mu dodamo oljčno olje in zmešamo, da dobimo mazavo strukturo.
Na 4 postrežne krožnike razdelimo pšenični zdrob, nanj naložimo šparglje z dimljeno postrvjo in poljubno okrasimo z rdečim kaviarjem, krešo in trobenticami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Postrv s pršutom in zapečeno skorjico
Mesna omaka iz pečice s česnovo štručko
Omaka iz mletega mesa in česnova štručka - njam!
Pokrita brokolijeva pita z gorgonzolo
Brokoli krepi imunski sistem. Njegove cvetke smo ovili v listnato testo in mu dodali italijansko gorgonzolo.