© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karamelna omaka

Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.

Karamelna omaka

Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 10 porcij
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chocolate fondant gordon ramsay

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 50 g masla

Sestavine

  • 250 g sladkorja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 50 g masla

Postopek

1

Sladkor stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo.

2

Vzamemo z ognja in previdno vmešamo maslo in smetano. Ko se omaka ohladi, jo prelijemo v slaščičarsko brizgalko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.