Kaj boste skuhali danes?
Karamelna omaka
Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.
Karamelna omaka
Ta karamelna omaka se prileže skoraj vsaki slaščici.
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Okus Azije v 20 minutah – popolna hitra večerja
Ta jed ima pridih Azije, je nekakšen stir fry, karseda poenostavljen, a še vedno okusen. Priprava je hitra, za zraven pa ne potrebujete drugega, saj jed vsebuje meso, obilico zelenjave in riž.
Popolno nedeljsko kosilo: čudovito mehka dušena govedina
Skrivnost popolnega nedeljskega kosila: govedina je najboljša, če jo kuhamo dolgo in počasi. Takrat se sprostijo vsi sokovi, meso pa se neverjetno zmehča.
Okus tradicije tudi doma: idrijski žlikrofi
Idrijski žlikrofi so poleg kremšnit in prekmurske gibanice verjetno najbolj izpostavljena tradicionalna slovenska jed. Čas je, da se njihove priprave lotimo tudi sami.
Sestavine
- 250 g sladkorja
- 1,5 dl sladke smetane
- 50 g masla
Postopek
Sladkor stresemo v ponev z debelim dnom, primešamo 4 žlice vode in postavimo nad srednje močan ogenj, da se sladkor raztopi. Moč ognja povečamo, sladkor pa naj 4 do 5 minut brbota, da dobimo karamelo.
Vzamemo z ognja in previdno vmešamo maslo in smetano. Ko se omaka ohladi, jo prelijemo v slaščičarsko brizgalko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna torta z belo čokolado
Kombinacija bele čokolada in pomaranče, 'kaj češ lepš'ga?'
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!
Krhko testo
Testo za pito, ki se vedno obnese, je lahko tudi testo za preproste krhke piškote.
Češnjev cheesecake
Slastni cheesecake lahko pripravimo tudi v podolgovati različici in ga postrežemo kot rezine