Kaj boste skuhali danes?
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Postopek
Vključimo električni žar. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih solimo in počakamo, da spustijo sok. Odcedimo jih, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Narežemo jih na manjše kose. Obe vrsti sira zmešamo s kislo smetano, jajci in gorčico in maso prihranimo.
Na žaru rahlo popečemo rezine kruha in jih narežemo na manjše kose. Vsak kos obložimo s popečenim jajčevcem in primerno količino sirove mase. Obložene kruhke postavimo v pečico pod segret zgornji grelec in pečemo 3 do 5 minut, da se sir stopi in rjavo zapeče.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko spečete jajčevce, opečete kruhove rezine in pripravite sirov namaz.
- Dve uri pred prihodom gostov na pekaču, v katerem jih boste zapekli, sestavite sirove kruhke.
- Tik pred prihodom gostov preložite pekač s kruhki za slabih pet minut v segreto pečico. Segrete prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s čilijevo koruzo
V najbolj vročih mesecih leta solate postanejo glavna jed. Tale je še posebno okusna in osvežilna.
Juha iz prekajene krače in suhega graha
Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.
Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji
Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.