
Kaj boste skuhali danes?
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci
Popečeni sirovi kruhki z jajčevci

Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 1 večji jajčevec
- olje za peko
- sol
- 300 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 200 g naribanega parmezana
- 2 žlici kisle smetane
- 2 stepeni jajci
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 6 rezin rženega kruha
Postopek
Vključimo električni žar. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih solimo in počakamo, da spustijo sok. Odcedimo jih, premažemo z oljem in spečemo na žaru. Narežemo jih na manjše kose. Obe vrsti sira zmešamo s kislo smetano, jajci in gorčico in maso prihranimo.
Na žaru rahlo popečemo rezine kruha in jih narežemo na manjše kose. Vsak kos obložimo s popečenim jajčevcem in primerno količino sirove mase. Obložene kruhke postavimo v pečico pod segret zgornji grelec in pečemo 3 do 5 minut, da se sir stopi in rjavo zapeče.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko spečete jajčevce, opečete kruhove rezine in pripravite sirov namaz.
- Dve uri pred prihodom gostov na pekaču, v katerem jih boste zapekli, sestavite sirove kruhke.
- Tik pred prihodom gostov preložite pekač s kruhki za slabih pet minut v segreto pečico. Segrete prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Nadevani mavrahi v smetanovi omaki
Kolački z robidnicami
Robidnice dodajo tem kolačkom poseben okus in sočnost, mandljevi lističi pa poskrbijo za hrustljavost.
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.