Kaj boste skuhali danes?
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Čokoladno-pomarančni rjavčki
Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!
Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 200 g masla
- 200 g grobo nasekljane temne čokolade
- lupina 1 pomaranče
- 4 velika jajca
- 350 g sladkorja
- 100 g moke
- 50 g kakava v prahu
- 100 g temne pomarančne čokolade
Postopek
Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pravokotni pekač velikosti 24 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico z dnom proti sprijemanju damo na koščke narezano maslo, temno čokolado in pomarančno lupino. Na nizkem ognju vse skupaj nežno segrevamo in večkrat premešamo, da dobimo gladko mešanico, ki je ne smemo pregreti, odstavimo z ognja in ohladimo.
Z električnim mešalnikom stepemo sladkor in jajca, da dobimo svetlo mešanico, katere prostornina se je podvojila. Nežno vmešamo še čokoladno mešanico. Na vse to presejemo moko s kakavom, premešamo in dodamo še na koščke nasekljano pomarančno čokolado.
Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 do 40 minut. Ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.
Zeleni gaspačo z burrato in pršutom
Preden poletje reče zadnjo besedo, pripravite slasten zeleni gaspačo