© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12–18 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chocolate orange brownieslet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 200 g masla
  • 200 g grobo nasekljane temne čokolade
  • lupina 1 pomaranče
  • 4 velika jajca
  • 350 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g temne pomarančne čokolade

Sestavine

  • 200 g masla
  • 200 g grobo nasekljane temne čokolade
  • lupina 1 pomaranče
  • 4 velika jajca
  • 350 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g temne pomarančne čokolade

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pravokotni pekač velikosti 24 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico z dnom proti sprijemanju damo na koščke narezano maslo, temno čokolado in pomarančno lupino. Na nizkem ognju vse skupaj nežno segrevamo in večkrat premešamo, da dobimo gladko mešanico, ki je ne smemo pregreti, odstavimo z ognja in ohladimo.

2

Z električnim mešalnikom stepemo sladkor in jajca, da dobimo svetlo mešanico, katere prostornina se je podvojila. Nežno vmešamo še čokoladno mešanico. Na vse to presejemo moko s kakavom, premešamo in dodamo še na koščke nasekljano pomarančno čokolado.

3

Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 do 40 minut. Ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke in ponudimo.

Priljubljeni recepti

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

Hrustljava riba in krompir

»Fish & chips« z manj maščobe

50 min
Enostavno

Zeleni gaspačo z burrato in pršutom

Preden poletje reče zadnjo besedo, pripravite slasten zeleni gaspačo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.