© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Čokoladno-pomarančni rjavčki

Sočne čokoladne kocke s pomarančno aromo - obožujemo jih!

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12–18 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chocolate orange brownieslet's eat outdoorsweekend

Sestavine

  • 200 g masla
  • 200 g grobo nasekljane temne čokolade
  • lupina 1 pomaranče
  • 4 velika jajca
  • 350 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g temne pomarančne čokolade
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g masla
  • 200 g grobo nasekljane temne čokolade
  • lupina 1 pomaranče
  • 4 velika jajca
  • 350 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g temne pomarančne čokolade

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pravokotni pekač velikosti 24 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico z dnom proti sprijemanju damo na koščke narezano maslo, temno čokolado in pomarančno lupino. Na nizkem ognju vse skupaj nežno segrevamo in večkrat premešamo, da dobimo gladko mešanico, ki je ne smemo pregreti, odstavimo z ognja in ohladimo.

2

Z električnim mešalnikom stepemo sladkor in jajca, da dobimo svetlo mešanico, katere prostornina se je podvojila. Nežno vmešamo še čokoladno mešanico. Na vse to presejemo moko s kakavom, premešamo in dodamo še na koščke nasekljano pomarančno čokolado.

3

Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 35 do 40 minut. Ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na kocke in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.