Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni mousse z meto
Žametna čokolada se lepo poveže s svežino mete
Čokoladni mousse z meto
Žametna čokolada se lepo poveže s svežino mete
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 6 listov mete
- 200 g temne čokolade
- 4 cela jajca
- 2 beljaka
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 6 listov mete
- 200 g temne čokolade
- 4 cela jajca
- 2 beljaka
- 2 žlici kristalnega sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
Postopek
V kozici segrejemo smetano in jo odstavimo. Dodamo ji splaknjene metine liste in pustimo 20 minut, da se smetana navzame arome, nato jo precedimo.
Čokolado nalomimo na koščke, jo damo v kozico in stopimo nad vodno kopeljo. Kozico odstranimo z vodne kopeli in v čokolado vmešamo precejeno smetano.
Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo s kristalnim sladkorjem. Prilijemo zmes čokolade in smetane in dobro premešamo. Šest beljakov najprej rahlo stepemo, nato jim dodamo sladkor v prahu in jih stepemo v trd sneg.
V rumenjakovo zmes najprej vmešamo žlico snega, nato postopoma vmešamo preostali sneg, tako da previdno dvigujemo maso od spodaj navzgor. Mousse razdelimo v kozarce in postavimo za 6 ur v hladilnik.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grška jagnjetina na žaru
Leča z dimljenim tofujem
Leča in tofu - beljakovinska bomba, ki bo navdušila vegetarijance in druge zdrave jedce