
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni kolački z aromatiziranim oljčnim oljem
Pripravil: Oliviers & Co.
Čokoladni kolački z aromatiziranim oljčnim oljem
Pripravil: Oliviers & Co.

Sestavine
- 150 g čokoladnega namaza
- 50 g moke
- 2 jajci
- 4 žličke oljčnega olja z aromo mandarine (ali pomaranče)
- 4 žličke čokoladnega namaza (za okras)
- 1 žlička aromatiziranega oljčnega olja za modle
- vaniljev sladoled, ko postrežemo

Hot honey: Sladko-pikantna kombinacija, ki je obnorela svet
Hot honey ali pekoči med je novi TikTok trend, ki združuje sladkost medu in pekočo moč čilija. Enostaven recept za vsestransko omako, ki navdušuje.

Ne boste verjeli, kako dober je ta jabolčni kolač z marcipanom
Okusna kombinacija sočnih jabolk, marcipana in cimetovega prahu v preprostem kolaču, ki bo popestril vaše jesenske dni.

Hit med retro sladicami: Pijana nevesta po starem receptu
Pijana nevesta je ena tistih retro sladic, ki nas v hipu popeljejo nazaj v otroštvo. Mehka, opojna in kremasta; klasika, ki nikoli ne gre iz mode.
Sestavine
- 150 g čokoladnega namaza
- 50 g moke
- 2 jajci
- 4 žličke oljčnega olja z aromo mandarine (ali pomaranče)
- 4 žličke čokoladnega namaza (za okras)
- 1 žlička aromatiziranega oljčnega olja za modle
- vaniljev sladoled, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici nekoliko segrejemo čokoladni namaz, da postane gosto tekoč, vendar še ni vroč. V skledi penasto stepemo jajci, dodamo čokoladni namaz in še enkrat stepemo. Nato dodamo moko in jo vmešamo, da se poveže s penasto maso.
Štiri modle premera 7 cm, globoke 5 cm, premažemo z oljem in jih napolnimo s pripravljeno maso. Pečemo jih 10 minut in še vroče zvrnemo na krožnike. Vsakega pokapljamo z aromatiziranim oljčnim oljem in obložimo z žličko čokoladnega namaza. Počakamo, da se čokoladni namaz na vroči sladici raztopi, in sladico postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladno deblo
Ta čudovita božična rulada simbolizira tradicionalno božično poleno, ki so ga v preteklosti kurili za srečo in toplino v prazničnih dneh.