© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni cheesecake brez peke

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja

Čokoladni cheesecake brez peke

Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja

Čas priprave 30 min + hlajenje čez noč
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12–14 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Čokoladna sirčkova torta brez peke

Sestavine

  • 130 g stopljenega masla in še malo za model
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 250 g maskarponeja
  • 300 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g instantne žitne kave
  • 25 g vroče čokolade v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
  • 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
  • pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 130 g stopljenega masla in še malo za model
  • 300 g čokoladnih piškotov
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade
  • 250 g maskarponeja
  • 300 g polnomastnega kremnega sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 25 g instantne žitne kave
  • 25 g vroče čokolade v prahu
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 dl sladke smetane
  • 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
  • 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
  • pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras

Postopek

1

Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.

2

V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.

3

Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.

4

Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.