
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladni cheesecake brez peke
Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja
Čokoladni cheesecake brez peke
Čokoladni cheesecake bo zvezda prazničnega omizja

Sestavine
- 130 g stopljenega masla in še malo za model
- 300 g čokoladnih piškotov
- 150 g mlečne čokolade
- 150 g temne čokolade
- 250 g maskarponeja
- 300 g polnomastnega kremnega sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 25 g instantne žitne kave
- 25 g vroče čokolade v prahu
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 dl sladke smetane
- 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
- 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
- pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 130 g stopljenega masla in še malo za model
- 300 g čokoladnih piškotov
- 150 g mlečne čokolade
- 150 g temne čokolade
- 250 g maskarponeja
- 300 g polnomastnega kremnega sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 25 g instantne žitne kave
- 25 g vroče čokolade v prahu
- 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
- 3 dl sladke smetane
- 150 g hrustljavih čokoladnih kroglic (100 g jih nasekljamo, 50 g jih pustimo celih)
- 100 g grobo nasekljanih čokoladnih kapljic
- pest hrustljavih čokoladnih kroglic za okras
Postopek
Model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v fine drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet zmeljemo. Piškotno zmes stresemo v model in jo enakomerno in čvrsto pritisnemo od dno s hrbtno stranjo žlice. Postavimo v hladilnik.
V ločenih skledah v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopimo mlečno in temno čokolado. Postavimo na stran, da se čokoladi ohladita.
Z metlico za stepanje zmešamo maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu, žitno kavo, vročo čokolado v prahu in vaniljo. V drugi skledi stepemo smetano in jo narahlo vmešamo v maskarponejevo maso. Vsaki stopljeni čokoladi doda mo pol maskarponejeve mase in dobro zmešamo. Polovico nasekljanih in celih kroglic ter čokoladnih kapljic vmešamo v maso z mlečno čokolado, drugo polovico pa v maso s temno čokolado.
Na piškotno osnovo v modelu naložimo maso s temno čokolado. Nanjo naložimo maso z mlečno čokolado in zgladimo površino. Čez noč postavimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z kroglicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Grški namaz
Odličen grški namaz je pripravljen iz grškega jogurta, sira feta, čebule, kumare in oliv. Prileže se z domačimi kruhki bagel in domačim kruhom.