
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah
Za malce dodane svežine in arome smo uporabili rožmarin
Čevapčiči na rožmarinovih vejicah
Za malce dodane svežine in arome smo uporabili rožmarin

Sestavine
- 500 g mletega mesa
- ½ žličke mletega pimenta
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 8 rožmarinovih vejic
- olje za premaz
ko postrežemo
- 170 g grškega jogurta
- 150 g redkvic
- ½ kumare
- krhlji limone
- vloženi feferoni
- 4 kruhki pita (ali lepinje)

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.
Sestavine
- 500 g mletega mesa
- ½ žličke mletega pimenta
- 2 stroka česna
- sol
- poper
- 8 rožmarinovih vejic
- olje za premaz
ko postrežemo
- 170 g grškega jogurta
- 150 g redkvic
- ½ kumare
- krhlji limone
- vloženi feferoni
- 4 kruhki pita (ali lepinje)
Postopek
Močno razgrejemo žar v pečici. V veliki skledi zmešamo mleto meso, piment in strt česen. Maso solimo in popramo ter iz nje oblikujemo 8 čevapčičev, tako da je na sredini rožmarinova vejica, ki na enem koncu gleda iz čevapčičev. Čevapčiče premažemo z malo olja in jih zložimo ne pekač. Postavimo jih v pečico za 10 minut, da so skoz in skoz pečeni, med peko jih enkrat obrnemo.
Redkvice narežemo na rezine, kumaro pa na kocke. Oboje postrežemo k čevapčičem, ki jih jemo kar z vejic ali pa jih pred jedjo odstranimo; priložimo še kruhke pita ali lepinje, grški jogurt, krhlje limone in vložene feferone.
Nasvet
Te čevapčiče seveda lahko spečemo tudi na žaru ali v ponvi za žar.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)
Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh