
Koprivni njoki s sirovo omako
Koprivni njoki s sirovo omako

Sestavine
- 700 g mokastega krompirja
- 200 g kopriv
- 200 g moke
- 1 jajce
- sveže zmlet poper
sirova omaka
- sol
- 2,5 dl mleka
- 200 g dimljenega sira
- 100 g masla
- poper
- sveže nariban parmezan za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 700 g mokastega krompirja
- 200 g kopriv
- 200 g moke
- 1 jajce
- sveže zmlet poper
sirova omaka
- sol
- 2,5 dl mleka
- 200 g dimljenega sira
- 100 g masla
- poper
- sveže nariban parmezan za posip
Postopek
Krompir operemo in v lupini skuhamo. Še vročega olupimo, pretlačimo in pustimo, da dobro izpari. Koprive operemo, odstranimo debelejše peclje, blanširamo (na hitro skuhamo) in splaknemo z ledeno mrzlo vodo. Na cedilu jih odcedimo in dobro ožmemo.
V skledi pomešamo moko s krompirjem in jajcem, solimo in popramo. Sestavine zgnetemo v gladko testo. Koprive drobno narežemo, dodamo h krompirjevi masi in pregnetemo. Testo oblikujemo v valj, razrežemo na 2 cm dolge kose, jih povaljamo v moki in s hrbtno stranjo vilic oblikujemo njoke.
V dovolj veliki kozici zavremo rahlo osoljeno vodo in vanjo stresemo njoke. Takoj ko njoki priplavajo na površino, zmanjšamo temperaturo in jih kuhljamo približno 5 minut.
Za sirovo omako zavremo mleko, dodamo na kocke narezan dimljen sir in maslo ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Omako pretlačimo skozi sito in jo po želji še malo začinimo.
Njoke s penovko poberemo iz vode, dobro odcedimo in serviramo na tople krožnike. Prelijemo jih s sirovo omako in potresemo s sveže naribanim parmezanom.