© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koprivni njoki s sirovo omako

Koprivni njoki s sirovo omako

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Brennnessel Gnocchi1-seitigProd. 6/042004 04 21

Sestavine

  • 700 g mokastega krompirja
  • 200 g kopriv
  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sveže zmlet poper

sirova omaka

  • sol
  • 2,5 dl mleka
  • 200 g dimljenega sira
  • 100 g masla
  • poper
  • sveže nariban parmezan za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 700 g mokastega krompirja
  • 200 g kopriv
  • 200 g moke
  • 1 jajce
  • sveže zmlet poper

sirova omaka

  • sol
  • 2,5 dl mleka
  • 200 g dimljenega sira
  • 100 g masla
  • poper
  • sveže nariban parmezan za posip

Postopek

1

Krompir operemo in v lupini skuhamo. Še vročega olupimo, pretlačimo in pustimo, da dobro izpari. Koprive operemo, odstranimo debelejše peclje, blanširamo (na hitro skuhamo) in splaknemo z ledeno mrzlo vodo. Na cedilu jih odcedimo in dobro ožmemo.

2

V skledi pomešamo moko s krompirjem in jajcem, solimo in popramo. Sestavine zgnetemo v gladko testo. Koprive drobno narežemo, dodamo h krompirjevi masi in pregnetemo. Testo oblikujemo v valj, razrežemo na 2 cm dolge kose, jih povaljamo v moki in s hrbtno stranjo vilic oblikujemo njoke.

3

V dovolj veliki kozici zavremo rahlo osoljeno vodo in vanjo stresemo njoke. Takoj ko njoki priplavajo na površino, zmanjšamo temperaturo in jih kuhljamo približno 5 minut.

4

Za sirovo omako zavremo mleko, dodamo na kocke narezan dimljen sir in maslo ter dobro premešamo. Začinimo s soljo in poprom. Omako pretlačimo skozi sito in jo po želji še malo začinimo.

5

Njoke s penovko poberemo iz vode, dobro odcedimo in serviramo na tople krožnike. Prelijemo jih s sirovo omako in potresemo s sveže naribanim parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.