Kaj boste skuhali danes?
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga
Čebulna pita z rdečo peso
Zelenjavna pita, ki se odlično poda kot samostojna jed ali pa priloga
Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 170 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g masla
- 100 g naribanega korenja
- maslo za model
nadev
- 3 velike čebule
- 3 žlice olja
- 3 srednje veliki gomolji rdeče pese
- 3 jajca
- 2,5 dl mleka
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Moko, ovsene kosmiče in maslo damo v posodo kuhinjskega strojčka in zmešamo, da dobimo drobljivo zmes. Dodamo nariban korenček in mešamo, da se sestavine sprimejo v kepo. Testo na pomokani delovni površini razvaljamo in z njim obložimo model za pito, premazan z maslom. Postavimo ga v hladilnik.
Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Na segretem olju jo zelo nežno pražimo 15 do 20 minut. Medtem olupimo in naribamo surovo rdečo peso ter z njo obložimo testo v modlu. Na rdečo peso razporedimo praženo čebulo. Jajca razžvrkljamo skupaj z mlekom, solimo in popramo jih ter zlijemo na čebulo in peso. Pito pečemo 15 minut na 180 °C, nato temperaturo zmanjšamo na 160 °C in pečemo še 40 minut oz. tako dolgo, da se pita utrdi in dobi zlato rumeno barvo.