
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2 piščančja fileja brez kože
- 2 žlički oljčnega olja
- sok 1 limone
- 4 bombice za burgerje
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 glavica romanske solate
- košarica vrtne kreše
- 25 g parmezana
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 piščančja fileja brez kože
- 2 žlički oljčnega olja
- sok 1 limone
- 4 bombice za burgerje
- 3 žlice crème fraîche ali kisle smetane
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 glavica romanske solate
- košarica vrtne kreše
- 25 g parmezana
- sol
- poper
Postopek
Piščančja fileja po dolgem razpolovimo. Pri visoki temperaturi segrejemo rebrasto ponev, dokler ni razbeljena. Medtem ko se segreva, položimo kose fileja med dva lista papirja za peko in jih potolčemo z valjarjem, da jih sploščimo. Odstranimo papir in jih premažemo z oljem.
V rebrasti ponvi spečemo piščančje fileje, da so prepečeni, kar traja približno 10 minut; med peko jih enkrat obrnemo. Prenesemo jih na krožnik, prelijemo z malce limonovega soka, solimo in popramo.
Bombice položimo na rebrasto ponev s prerezano stranjo navzdol in jih rahlo popečemo. Medtem narežemo zeleno solato. Krešo odrežemo s škarjami. V skledici razmešamo crème fraîche ali kislo smetano in preostali limonov sok. Jajci z rezalnikom za trdo kuhana jajca narežemo na rezine. Sestavimo burgerje, tako da med popečeni polovici bombic naložimo meso, jajčne rezine, solato, žlico limonove smetane, krešo in parmezan, nastrgan na oblance.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojno močni čokoladni »šarkelj« s sočno sredico
Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev
Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.