© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Buhteljni z vaniljevo kremo

Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.

Buhteljni z vaniljevo kremo

Topli buhteljni z vaniljevo kremo so odlični v mrzlih zimskih dneh.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 buhteljnov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
buhteljni z vaniljevo kremo

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 80 g sladkorja
  • 40 g kvasa
  • 5 dl mleka
  • 100 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička soli
  • slivova marmelada za nadev
  • 100 g masla za pomakanje

vaniljeva krema

  • 1 liter mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 1 rumenjak
  • 2–3 žlice sladkorja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 80 g sladkorja
  • 40 g kvasa
  • 5 dl mleka
  • 100 g masla
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlička soli
  • slivova marmelada za nadev
  • 100 g masla za pomakanje

vaniljeva krema

  • 1 liter mleka
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 1 rumenjak
  • 2–3 žlice sladkorja

Postopek

1

Najprej pripravimo kvašeno testo. Na delovno površino presejemo moko. Dodamo sladkor in v sredini naredimo jamico. V mlačnem mleku raztopimo kvas, primešamo malo moke in nalijemo v jamico. Kvasec pomokamo in pustimo vzhajati približno pol ure, da se na površini pojavijo grobe razpoke.

2

Razpuščeno maslo zmešamo z rumenjaki in soljo, dodamo h kvascu in vse skupaj zgnetemo v voljno testo. Pokrito naj ponovno vzhaja približno pol ure.

3

Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate (8 x 8 cm). Na sredino vsakega kvadrata damo primerno količino marmelade in naredimo buhteljne. Pomakamo jih v raz puščeno maslo in zložimo v primerno velik pomaščen pekač. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 190 °C približno 40 minut.

4

Medtem pripravimo kremo. Prašek za puding in rumenjak gladko zmešamo z manjšo količino mleka. Preostalo mleko zavremo, dodamo sladkor in vaniljevo zmes. Med stalnim mešanjem vse skupaj ponovno zavremo. K buhteljnom ponudimo še toplo vaniljevo kremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.