© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučni narastek

Enostavna in okusna jed brez mesa.

Bučni narastek

Enostavna in okusna jed brez mesa.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucni-narastek_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 600 g g bučnega mesa
  • 4 mlade čebulice
  • majhen šopek kopra
  • 120 g kisle smetane
  • 50 g masla
  • maslo za model
  • 5 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • sol
  • poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 80 g jogurta
  • 100 g kisle smetane
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 glavici belgijskega radiča (vitlofa)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 600 g g bučnega mesa
  • 4 mlade čebulice
  • majhen šopek kopra
  • 120 g kisle smetane
  • 50 g masla
  • maslo za model
  • 5 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • sol
  • poper
  • ščepec naribanega muškatnega oreška
  • 80 g jogurta
  • 100 g kisle smetane
  • majhen šopek peteršilja
  • 2 glavici belgijskega radiča (vitlofa)

Postopek

1

Bučo olupimo, odstranimo semenje in bučno meso narežemo na drobne kose. Mlado čebulico očistimo, operemo in narežemo na tanke kolobarje. Koper operemo in drobno nasekljamo. Narezano bučno meso kuhamo 10 minut v osoljeni vodi, nato pa odcedimo ter primešamo kislo smetano in koper. Čebulo podušimo v ponvi na vročem maslu.

2

V model za narastek, ki smo ga namazali z maslom, damo bučno maso, po njej pa razporedimo čebulne kolobarje.

3

Jajca razžvrkljamo z mlekom, začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom ter s to zmesjo prelijemo čebulne kolobarje. Narastek pečemo v pečici pri 180 °C približno 45 minut, potem pa ga pustimo, da se ohladi.

4

V skledi zmešamo jogurt s kislo smetano. Vmešamo drobno sesekljan peteršilj in jogurtovo omako začinimo s soljo in poprom. Radič očistimo, odrežemo kocen, liste pa splaknemo pod tekočo vodo in dobro osušimo.

5

Ohlajen bučni narastek narežemo na primerne kose ter ponudimo z radičem in pripravljeno jogurtovo omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.