Kaj boste skuhali danes?
Bučkina juha s krompirjem in sirom
Bučkina juha s krompirjem in sirom
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 1 kg bučk
- šopek mlade čebulice
- 100 g naribanega sira čedar
- ščep muškatnega oreška
- sol in poper
- sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 500 g mladega krompirja
- 2 zelenjavni jušni kocki
- 1 kg bučk
- šopek mlade čebulice
- 100 g naribanega sira čedar
- ščep muškatnega oreška
- sol in poper
- sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip
Postopek
Krompir očistimo, skrtačimo in grobo narežemo. Damo ga v večjo kozico, dodamo toliko vode, da je pokrit, v vodo pa nadrobimo še jušni kocki. Zavremo, nato kozico pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo grobo narezane bučke in jih v pokriti kozici kuhamo 5 minut. Nato dodamo še skoraj vso mlado čebulo, narezano na kolobarje (malo pa je prihranimo za postrežbo). Pokrijemo in kuhamo 5 minut.
Kozico odstavimo, v juho vmešamo sir in začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom. S paličnim mešalnikom zmeljemo sestavine. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode. Vlijemo jo v skledice, posujemo s sirom, muškatnim oreškom ali poprom in kolobarji prihranjene mlade čebule.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Paradižnikova pita s testom z oljčnim oljem
Paradižnikova pita, ki je sočna in prijetna za tople poletne večere