© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkina juha s krompirjem in sirom

Bučkina juha s krompirjem in sirom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
courgette potato and cheddar soup weekend

Sestavine

  • 500 g mladega krompirja
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 1 kg bučk
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g naribanega sira čedar
  • ščep muškatnega oreška
  • sol in poper
  • sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g mladega krompirja
  • 2 zelenjavni jušni kocki
  • 1 kg bučk
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g naribanega sira čedar
  • ščep muškatnega oreška
  • sol in poper
  • sir in malo muškatnega oreška ali popra za posip

Postopek

1

Krompir očistimo, skrtačimo in grobo narežemo. Damo ga v večjo kozico, dodamo toliko vode, da je pokrit, v vodo pa nadrobimo še jušni kocki. Zavremo, nato kozico pokrijemo in kuhamo 5 minut. Dodamo grobo narezane bučke in jih v pokriti kozici kuhamo 5 minut. Nato dodamo še skoraj vso mlado čebulo, narezano na kolobarje (malo pa je prihranimo za postrežbo). Pokrijemo in kuhamo 5 minut.

2

Kozico odstavimo, v juho vmešamo sir in začinimo z muškatnim oreškom, soljo in poprom. S paličnim mešalnikom zmeljemo sestavine. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode. Vlijemo jo v skledice, posujemo s sirom, muškatnim oreškom ali poprom in kolobarji prihranjene mlade čebule.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.