© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Breskov džem

Breskov džem

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 kozarci
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
breskov-dzem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja 2 : 1
  • 2 žlici vinjaka

Sestavine

  • 1 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja 2 : 1
  • 2 žlici vinjaka

Postopek

1

Pred začetkom kuhanja damo v zamrzovalnik desertni krožnik. Breskve operemo, po želji olupimo, odstranimo koščice in razrežemo na koščke. Če želimo pripraviti džem, v katerem bodo koščki sadja, breskve razrežemo na kocke, dodamo želirni sladkor in maso med nenehnim mešanjem zavremo.

2

Ko breskova masa že nekaj minut vre, primešamo še vinjak, ponovno zavremo in preverimo stopnjo želiranja; žličko džema kanemo na mrzel krožnik, in ko se ohladi, povlečemo skozi s prstom; če se vmes naredi prazen prostor, je džem kuhan, sicer postavimo ponev nazaj na ogenj, spet zavremo in kuhamo še nekaj minut. Spet naredimo preizkus želiranja. Z vročim džemom napolnimo kozarce, dobro zapremo in shranimo.

Nasvet

Če v džemu ne želimo koščkov sadja, lahko (že ogreto) sadno maso zmešamo s paličnim mešalnikom.

Priljubljeni recepti

Medeni kipnik

Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili

2 h
Enostavno

Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h 30 min
Srednje zahtevno

Testenine z artičokami in krešo

Ali lahko testeninam sploh rečemo kdaj ne?

25 min
Enostavno

Pregrešni kolački

Za vse, ki so radi elegantno nagajivi!

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.