© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Breskov džem

Breskov džem

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 kozarci
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
breskov-dzem_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja 2 : 1
  • 2 žlici vinjaka
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1 kg breskev
  • 500 g želirnega sladkorja 2 : 1
  • 2 žlici vinjaka

Postopek

1

Pred začetkom kuhanja damo v zamrzovalnik desertni krožnik. Breskve operemo, po želji olupimo, odstranimo koščice in razrežemo na koščke. Če želimo pripraviti džem, v katerem bodo koščki sadja, breskve razrežemo na kocke, dodamo želirni sladkor in maso med nenehnim mešanjem zavremo.

2

Ko breskova masa že nekaj minut vre, primešamo še vinjak, ponovno zavremo in preverimo stopnjo želiranja; žličko džema kanemo na mrzel krožnik, in ko se ohladi, povlečemo skozi s prstom; če se vmes naredi prazen prostor, je džem kuhan, sicer postavimo ponev nazaj na ogenj, spet zavremo in kuhamo še nekaj minut. Spet naredimo preizkus želiranja. Z vročim džemom napolnimo kozarce, dobro zapremo in shranimo.

Nasvet

Če v džemu ne želimo koščkov sadja, lahko (že ogreto) sadno maso zmešamo s paličnim mešalnikom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.