
Mali prikupni zalogaji za vso družino
Pujski za srečo: Ko iščete način, kako v svojo kuhinjo vnesti kanček igrivosti in sreče, so pujski popolna izbira.
Mali prikupni zalogaji za vso družino
Pujski za srečo: Ko iščete način, kako v svojo kuhinjo vnesti kanček igrivosti in sreče, so pujski popolna izbira.

Pujski za srečo
Pujski so izredno prikupni kvašeni izdelki; rahli, mehki in nekoliko sladkasti, primerni kot sladki prigrizki ali simpatičen uvod v novoletno pojedino, saj simbolizirajo srečo in blaginjo.
Skrivnost njihovega okusa se skriva v kakovostnem testu, ki ga zagotavljata kvas in kislo testo Fala. Priprava je preprosta, a zabavna, rezultat pa vedno navdušujoč: prikupni, okusni in popolnoma edinstveni zalogaji, ki jih bodo pohvalili prav vsi.
_
Vsebino omogoča: Lesaffre Slovenija d.o.o.
Sestavine
Testo
- 1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
- 1 vrečka kislega testa Fala
- 800 g bele moke
- 270 ml mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 110 g masla
- 60 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 2 mali žlički soli
Okras
- Rozine za oči
- Jajce za premaz

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.

Pripravite te jedi s koruzo, preden bo prepozno
Ob koncu poletja nas pridelana koruza še zadnjič vabi s sladkim okusom. Za vas smo izbrali nekaj okusnih in malo drugačnih receptov.
Sestavine
Testo
- 1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
- 1 vrečka kislega testa Fala
- 800 g bele moke
- 270 ml mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 110 g masla
- 60 g sladkorja
- 4 rumenjaki
- 2 mali žlički soli
Okras
- Rozine za oči
- Jajce za premaz
Postopek
Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, ki smo ji pred tem primešali kislo testo Fala ter damo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pomokan prt, ga pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato pa razvaljamo.
Izrežemo kroge treh velikosti: največje za glavo pujska, manjše za ušeska (iz vsakega kroga dobimo dva para ušes, torej še enkrat manj srednjih krogov kot velikih in malih), najmanjše kroge za rilček. V vsak rilček odtisnemo dve luknjici za nosek.
Oblikujemo pujske: namestimo najmanjši krog testa za rilček na spodnjo polovico večjega kroga, srednje velik krog razrežemo na štiri enake dele, vsak del bo ušesek pujska; namestimo jih na gornji del kroga. Na koncu še dve rozini vtisnemo v del, kjer so oči pujsa.
Pujske pokrijemo in pustimo vzhajati.
Cele pujske še premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih približno 15 – 20 minut na 180 °C.