
Kaj boste skuhali danes?
Osnovni biskvit
Osnovni biskvit

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
- 280 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 250 g svetlo rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1,5 dl navadnega jogurta
- 1 žlička vaniljeve paste ali arome
Postopek
Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.
Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
Nasvet
S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače:
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti