Kaj boste skuhali danes?
Osnovni biskvit
Osnovni biskvit
    Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
 - 280 g moke
 - 1 zavitek pecilnega praška
 - 250 g svetlo rjavega sladkorja
 - 4 jajca
 - 1,5 dl navadnega jogurta
 - 1 žlička vaniljeve paste ali arome
 
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
        
            
            Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
        
            
            Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla in še malo za pekač
 - 280 g moke
 - 1 zavitek pecilnega praška
 - 250 g svetlo rjavega sladkorja
 - 4 jajca
 - 1,5 dl navadnega jogurta
 - 1 žlička vaniljeve paste ali arome
 
Postopek
Za testo v veliki skledi z električnim mešalnikom stepamo maslo, moko, pecilni prašek, sladkor, jajca, jogurt, vaniljo aromo, dokler ni masa brez grudic. Naložimo jo v pekač, ki smo ga namastili z maslom, in pečemo 25 do 30 minut na 180 °C.
Pečemo, dokler se biskvit ne obarva zlato rjavo in naraste, zobotrebec, ki ga zapičimo vanj, pa je čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v pekaču.
Nasvet
S sestavinami osnovnega biskvita pa lahko eksperimentiramo in pripravimo tudi različne kolače:
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kavni kolač z ganašem iz bele čokolade in kave
Kavni kolač, ki se druži z masleno kremo in prelivom iz bele čokolade s kavo, je ena boljših sladic za kavoljube.
Bogata čokoladna torta
Govedina Wellington s špinačo in slanino
Klasika v novi preobleki: s špinačo, slanino in vinsko omako