
Kaj boste skuhali danes?
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.
Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!