© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Čas priprave 1 h 10 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bela cokoladna torta z velikonocnimi jajcki

Sestavine

  • 250 g masla in še malo za model
  • 150 g bele čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras

krema

  • 300 g kremnega sira
  • 85 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 250 g masla in še malo za model
  • 150 g bele čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras

krema

  • 300 g kremnega sira
  • 85 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.

2

V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.

3

Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.