Kaj boste skuhali danes?
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki
Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki
Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Do popolnosti izpiljeni recepti: Preprosto, a jedci prosijo za repete
Najlepše jedi niso zapletene, ampak pristne. Cvetača, rižota ali kos mesa – če jih pripravimo z občutkom, postanejo prava čarovnija okusa.
Preženite sivino s tem hecnim otroškim prigrizkom
Sivi, mrzli in temni popoldnevi bodo minili hitreje, če se bomo znali pohecati – tudi v kuhinji. Pripravite ta pisan otroški prigrizek.
Sestavine
- 250 g masla in še malo za model
- 150 g bele čokolade
- 2,5 dl mleka
- 1 žlička vaniljeve arome
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- 300 g sladkorja
- ščep soli
- 2 veliki jajci
- mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras
krema
- 300 g kremnega sira
- 85 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.
V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.
Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).