© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Bela čokoladna torta z velikonočnimi jajčki

Čas priprave 1 h 10 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bela cokoladna torta z velikonocnimi jajcki

Sestavine

  • 250 g masla in še malo za model
  • 150 g bele čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras

krema

  • 300 g kremnega sira
  • 85 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g masla in še malo za model
  • 150 g bele čokolade
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • ¼ žličke sode bikarbone
  • 300 g sladkorja
  • ščep soli
  • 2 veliki jajci
  • mini čokoladna velikonočna jajčka (ali 50 g sesekljanih lešnikov) za okras

krema

  • 300 g kremnega sira
  • 85 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Globok model za torte premera 23 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Maslo, na koščke nalomljeno belo čokolado, mleko in vaniljevo aromo damo v majhno kozico in nežno segrevamo, da se vse stopi.

2

V veliki skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in sol, nato vmešamo stopljeno mešanico in razžvrkljani jajci, da dobimo gladko testo. Nalijemo ga v model in pečemo 1 uro oziroma toliko časa, da se biskvit zlato obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se ohladi v modlu. Ohlajeno torto lahko zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in zamrznemo za največ en mesec.

3

Za kremo skupaj gladko stepemo kremni sir, maslo in presejan sladkor v prahu. Z njo namažemo torto po vrhu in obodu, nato jo okrasimo še s sladkimi velikonočnimi jajčki (ali s sesekljanimi lešniki).


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.