Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 6 rezin dimljene mesnate slanine
- 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
- 500 g špargljev
- 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih
preliv
- 3 žlice lešnikovega olja
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlički dijonske gorčice
- sol
- poper
Postopek
Žar dobro segrejemo in na njem 5 minut pečemo slanino, da postane hrustljava, nato jo s škarjami narežemo na koščke in damo na stran. Jajca v vreli vodi kuhamo 8 minut (kokošja 5 minut), jih odlijemo in potopimo v ledeno vodo, da se čim prej ohladijo.
Pripravimo preliv, tako da stepemo vse sestavine. Špargljem odstranimo olesenele dele – odlomijo se na krhkem mestu.
Tik preden jed postrežemo, damo lešnike in slanino v toplo pečico. Jajca razpolovimo in jih solimo in popramo. V kozici zavremo slano vodo in v njej približno 5 minut kuhamo šparglje, da se zmehčajo. Nato ji odcedimo in razporedimo po krožnikih. Dodamo jajca, posipamo s toplimi lešniki in slanino ter jed v cikcak vzorcu pokapamo s prelivom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kimči na hitro
Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena
Čebulna pita s čedarjem
Tudi solze ob rezanju čebule bodo vredne, ko boste poskusili to slastno čebulno pito!
Medena krema z okusom lovora in pomaranče
Piščančja juha s cmoki iz mlincev
Če ste pred martinovim pretiravali in pripravili oziroma kupili preveč mlincev, bo ta juha kot nalašč za vas