© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Topla solata iz špargljev, slanine, račjih jajc in lešnikov

Topla solata iz špargljev, slanine, račjih jajc in lešnikov

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topla solata iz belusev slanine racjih jajc in lesnikov

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
  • 500 g špargljev
  • 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih

preliv

  • 3 žlice lešnikovega olja
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
  • 500 g špargljev
  • 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih

preliv

  • 3 žlice lešnikovega olja
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1

Žar dobro segrejemo in na njem 5 minut pečemo slanino, da postane hrustljava, nato jo s škarjami narežemo na koščke in damo na stran. Jajca v vreli vodi kuhamo 8 minut (kokošja 5 minut), jih odlijemo in potopimo v ledeno vodo, da se čim prej ohladijo.

2

Pripravimo preliv, tako da stepemo vse sestavine. Špargljem  odstranimo olesenele dele – odlomijo se na krhkem mestu.

3

Tik preden jed postrežemo, damo lešnike in slanino v toplo pečico. Jajca razpolovimo in jih solimo in popramo. V kozici zavremo slano vodo in v njej približno 5 minut kuhamo šparglje, da se zmehčajo. Nato ji odcedimo in razporedimo po krožnikih. Dodamo jajca, posipamo s toplimi lešniki in slanino ter jed v cikcak vzorcu pokapamo s prelivom.

Priljubljeni recepti

Čatni s poletno zelenjavo in jabolki

Okus po poletju iz kozarca

1 h 30 min
Enostavno

Piščanec z ražnja v citrusni marinadi

Piščanec, odlična marinada in malo čarovnije - pa je tu odlično kosilo.

1 h 45 min
Enostavno

Kokosov sladoled z mangom

Kokos in mango sta dobitna kombinacija!

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.