© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Topla solata iz špargljev, slanine, račjih jajc in lešnikov

Topla solata iz špargljev, slanine, račjih jajc in lešnikov

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Topla solata iz belusev slanine racjih jajc in lesnikov

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
  • 500 g špargljev
  • 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih

preliv

  • 3 žlice lešnikovega olja
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 3 račja jajca (ali 6 kokošjih)
  • 500 g špargljev
  • 50 g lešnikov, praženih in zdrobljenih

preliv

  • 3 žlice lešnikovega olja
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Postopek

1

Žar dobro segrejemo in na njem 5 minut pečemo slanino, da postane hrustljava, nato jo s škarjami narežemo na koščke in damo na stran. Jajca v vreli vodi kuhamo 8 minut (kokošja 5 minut), jih odlijemo in potopimo v ledeno vodo, da se čim prej ohladijo.

2

Pripravimo preliv, tako da stepemo vse sestavine. Špargljem  odstranimo olesenele dele – odlomijo se na krhkem mestu.

3

Tik preden jed postrežemo, damo lešnike in slanino v toplo pečico. Jajca razpolovimo in jih solimo in popramo. V kozici zavremo slano vodo in v njej približno 5 minut kuhamo šparglje, da se zmehčajo. Nato ji odcedimo in razporedimo po krožnikih. Dodamo jajca, posipamo s toplimi lešniki in slanino ter jed v cikcak vzorcu pokapamo s prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.