
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.
Zvitki rostbifa s skuto in beluši
Ko boste pripravili zvitke rostbifa, si boste želeli, da jih ne bi nikoli zmanjkalo.

Sestavine
- 8 tankih rezin rostbifa (po 60 g)
- 150 g skute (z 20 % maščobe)
- 1 žlička drobno narezane mete
- po 16 belih in zelenih beluševih vršičkov
- olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 50 g mesnate slanine
- 1 čebula
- 1 žlica brusnic (iz kozarca)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,2 dl rdečega vinskega likerja

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 8 tankih rezin rostbifa (po 60 g)
- 150 g skute (z 20 % maščobe)
- 1 žlička drobno narezane mete
- po 16 belih in zelenih beluševih vršičkov
- olje za peko
omaka
- sol
- poper
- 50 g mesnate slanine
- 1 čebula
- 1 žlica brusnic (iz kozarca)
- 1 žlica pinjol
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 1,2 dl rdečega vinskega likerja
Postopek
Mesne rezine zložimo na delovno površino, jih namažemo s skuto in potresemo z meto ter začinimo s soljo in poprom. Na vsak kos mesa položimo dva bela in dva zelena beluševa vršička (kot kaže slika) in zvijemo. Zvitke spnemo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in zvitke rostbifa vse naokrog lepo popečemo. Nato jih poberemo iz ponve in v pečici pri 140 °C na žaru pečemo približno 15 minut.
Sedaj pripravimo še omako. Slanino narežemo na ozke trakove. Čebulo olupimo, narežemo kolobarčke in jih razpolovimo. Slanino in čebulo stresemo v ponev, v kateri smo prej popekli mesne zvitke. Na blagem ognju dušimo približno 5 minut, dodamo ostale sestavine za omako, še malo podušimo, nato pa omako začinimo s soljo in poprom.
Zvitke vzamemo iz pečice, zobotrebce odstranimo, zvitke rostbifa prelijemo s pripravljeno omako in ponudimo.