Kaj boste skuhali danes?
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.
Sestavine
- 0,9 dl prosecca
- 0,6 dl aperola
- brizg gazirane mineralne vode
za postrežbo
- led, rezine sveže ali suhe pomaranče, zelišča ...
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 0,9 dl prosecca
- 0,6 dl aperola
- brizg gazirane mineralne vode
za postrežbo
- led, rezine sveže ali suhe pomaranče, zelišča ...
Postopek
Vinski kozarec napolnimo s kockami ledu. Prilijemo 0,9 dl prosecca in 0,6 dl aperola, nato pa dodamo še brizg sodavice ali gazirane mineralne vode.
Dodamo še malo ledu in previdno pomešamo. Okrasimo s polovico rezine pomaranče.
Limončelo spritz
Vse bolj priljubljen je tudi koktajl, pri katerem aperol nadomestimo z likerjem limončelo. O pripravi domačega limončela smo pisali v januarski številki revije Dober tek.
Limončelo spritz
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke