
Kaj boste skuhali danes?
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.
Aperol spritz
Aperol spritz je klasičen italijanski koktajl, ki se je zasidral v naša srca.

Sestavine
- 0,9 dl prosecca
- 0,6 dl aperola
- brizg gazirane mineralne vode
za postrežbo
- led, rezine sveže ali suhe pomaranče, zelišča ...

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 0,9 dl prosecca
- 0,6 dl aperola
- brizg gazirane mineralne vode
za postrežbo
- led, rezine sveže ali suhe pomaranče, zelišča ...
Postopek
Vinski kozarec napolnimo s kockami ledu. Prilijemo 0,9 dl prosecca in 0,6 dl aperola, nato pa dodamo še brizg sodavice ali gazirane mineralne vode.
Dodamo še malo ledu in previdno pomešamo. Okrasimo s polovico rezine pomaranče.
Limončelo spritz
Vse bolj priljubljen je tudi koktajl, pri katerem aperol nadomestimo z likerjem limončelo. O pripravi domačega limončela smo pisali v januarski številki revije Dober tek.
Limončelo spritz
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mehka temna čokoladna torta
Limonovo-pomarančna pita
Šarenka z luštrekom, grahovim pirejem in hrustljavimi mladimi čebulicami
Počasi dušeno svinjsko pleče z jabolčnikom in pastinakom
Svinjsko pleče, ki se bo počasi kuhljalo v loncu, se bo kar samo stopilo v ustih.