Ideje za njoke malo drugače; ko krompir ni v glavni vlogi
O ne, njoki niso samo krompirjevi, predvsem pa nikoli niso dolgočasni. Popestrite jih s škrobnato zelenjavo ali pa jih pripravite povsem drugače.

Mehki grižljaji, ki se kar stopijo v ustih, pa cela paleta odličnih omak – le koga ne osreči krožnik pravkar kuhanih njokov?! A njihova čarovnija ni vezana le na krompir, ključna sestavina, ki poskrbi za popolno teksturo, je škrob.
Zadostno količino škroba lahko dosežemo tudi z uporabo buče, pastinaka, kolerabe, zdroba ali kar moke. Takšni njoki so manj klasični, a zato nič manj slastni – pravzaprav pogosto še bolj aromatični in zanimivi.

Kolerabni njoki z žajbljem
Za osnovo bomo potrebovali pečen krompir in kolerabo, maso pa bomo popestrili s parmezanom in čilijem. Aromatične njoke bomo zaokrožili z nežno masleno omako z žajbljem.
Veganski pastinakovi njoki
Fine veganske njoke pripravimo iz kombinacije krompirja in pastinaka, masi pa dodamo kvasne kosmiče in muškatni orešček. Postrežemo jih s preprosto omako s timijanom in oreščki.
Veganski njoki so prava poslastica. Za ta recept potrebujete pastinak in krompir ter nekaj dodatkov, ki to preprosto jed imenitno nadgradijo.
Veganski pastinakovi njoki

Bučni njoki z žajbljem
Tudi ti njoki so tako slastni, da ne potrebujejo veliko spremljave. Za okus po jeseni poskrbi pečena buča, vse ostale sestavine le dopolnijo njen žametni okus.

Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in žajbljevo omako
Njoke pripravimo tako, da zdrob skuhamo na mleku, nato pa mu dodamo jajca in kislo smetano. Njihov nežen okus se lepo ujame s krepko klobaso in aromatičnim žajbljem.
Domača, a sodobno pripravljena jed
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Pšenični njoki s slivovo omako
Njoki so lahko tudi preprosta, malce retro sladica – pripravimo jih iz pšenične moke in jajc, posladkamo pa z omako iz slivove marmelade.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
