Preprosta enolončnica s piščancem za dneve, ko se vam res ne da kuhati
Rešitev za takrat, ko nam zmanjka energije za kuhanje: enostavna piščančja enolončnica z olivami. Tu je recept, h kateremu se vedno znova radi vračamo.

Kadar dnevi prehitro bezljajo mimo nas, ko imamo kup opravkov in se nam enostavno ne da ukvarjati s tem, kaj bi kuhali, je dobro imeti pri roki recept, s katerim poskrbimo za hiter, enostaven, topel, zdrav in okusen obrok. Je to sploh mogoče doseči z enim receptom? Seveda, če je to naša piščančja enolončnica z olivami.
Preprost recept za okusno enolončnico, brez kompliciranja
Pripravljena je le v 40 minutah, večino sestavin imamo najverjetneje že doma (kakšno pa lahko tudi zamenjamo ali izpustimo), postopek pa je tudi povsem preprost. In rezultat? Slastna krepka enolončnica, v kateri bo uživala vsa družina.

Na oljčnem olju na hitro popražimo čebulo in česen, nato pa ju poberemo iz kozice in prihranimo za kasneje. V isti kozici nato popečemo piščanca, dodamo rožmarin in peteršilj, vrnemo čebulo in česen ter primešamo preostale sestavine: sesekljan paradižnik in mezgo, olive, kapre ter – presenečenje – med. Kozico pokrijemo in kuhamo še 20 minut, da se piščanec zmehča, omaka pa postane bogata in gosta.
Piščančja enolončnica, ki je dokaz, da se hitro, zdravo in okusno kosilo skriva v eni sami kozici, bo odlična že s kosom kruha, če nam uspe zbrati še malce energije, da skuhamo riž pa bo obrok naravnost popoln.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se