© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

To so testenine z bučo in feto, o katerih vsi govorijo


Uredništvo
16. 10. 2025, 05.54
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko združimo pečeno bučo in feto, nastanejo popolne jesenske testenine. Enostavno, okusno in pripravljeno v manj kot 30 minutah.

Testenine, buča
Profimedia
Testenine s pečeno in bučo in feta sirom so nov hit na družbenih omrežjih.

Ko bi radi nekaj toplega, kremastega in noro okusnega, a se vam ne ljubi pripravljati lazanje ali kompleksnih jedi, so testenine z bučo in feto popoln odgovor. V zadnjih tednih družbena omrežja preplavljajo recepti za t. i. lazanja juho, a če si želite nekaj bolj preprostega, manj kaloričnega in še vedno tako tolažilnega, poskusite to različico s pečeno bučo.

Gre za jed, ki bo osvojila vsakega ljubitelja testenin; bogata, kremasta in polna jesenskega okusa, hkrati pa pripravljena v pol ure. Popolna izbira za tiste dni, ko bi radi nekaj domačega, brez kompliciranja.

Sestavine (za 2 osebi)

Preberite še

250 g testenin (penne, školjkice ali spirale)
približno 2 skodelici buče (narezane na kocke)
100 g feta sira
½ žličke origana
½ žličke timijana
½ žličke česna v prahu
½ žličke kurkume
¼ žličke soli
ščepec sveže mletega popra
1 žlica oljčnega olja
125 ml zelenjavne jušne osnove

@piaundhalloumi 🎃 KÜRBIS-FETA PASTA Pt. 3 – 10 Tage, 10 Abendessen: Herbst Edition Zutaten für 2 Personen: ½ Hokkaido-Kürbis 1 Zwiebel 2 Knoblauchzehen 1 Block Feta 250 ml Gemüsebrühe 1 TL Kürbisgewürz (z. B. Kürbis Allrounder von Just Spices – Anzeige) etwas Olivenöl Salz, Pfeffer Zum Servieren: Burrata Chiliflocken Olivenöl Zubereitung: Backen: Kürbis in Stücke schneiden, mit Zwiebel, Knoblauch und Feta in eine Auflaufform geben. Mit Öl beträufeln, würzen und bei 180 °C ca. 30–40 Minuten backen. Pürieren: Alles in einen Mixer geben, mit Gemüsebrühe auffüllen und zu einer cremigen Sauce pürieren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Servieren: Sauce über frisch gekochte Pasta geben und mit Burrata, Chiliflocken und Olivenöl toppen. #10tage10abendessen #fetapasta #kürbispasta #herbstrezepte #kürbisfetapasta ♬ Originalton - Pia

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C. Na pekač razporedimo kocke buče in kose feta sira, začinimo z origanom, timijanom, česnom, kurkumo, soljo in poprom ter pokapamo z oljčnim oljem. Pečemo približno 25 minut, da buča postane mehka in rahlo karamelizirana. Medtem v osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži.

Pečeno bučo (nekaj koščkov prihranimo za dekoracijo) skupaj s feto in jušno osnovo zmiksamo v gladko omako. Omako združimo s testeninami in premešamo, da se vsaka školjkica lepo obleče v kremasto bučno mešanico.

Postrežemo toplo, po vrhu potresemo z nekaj nadrobljenega feta sira in listki svežega timijana.

Za dodatno hrustljavost jed obogatite s popečenimi bučnimi semeni ali drobnimi koščki pancete. Če želite še bolj polno različico, dodajte malo smetane ali žlico mascarponeja.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.