To so testenine z bučo in feto, o katerih vsi govorijo
Ko združimo pečeno bučo in feto, nastanejo popolne jesenske testenine. Enostavno, okusno in pripravljeno v manj kot 30 minutah.
Ko bi radi nekaj toplega, kremastega in noro okusnega, a se vam ne ljubi pripravljati lazanje ali kompleksnih jedi, so testenine z bučo in feto popoln odgovor. V zadnjih tednih družbena omrežja preplavljajo recepti za t. i. lazanja juho, a če si želite nekaj bolj preprostega, manj kaloričnega in še vedno tako tolažilnega, poskusite to različico s pečeno bučo.
Gre za jed, ki bo osvojila vsakega ljubitelja testenin; bogata, kremasta in polna jesenskega okusa, hkrati pa pripravljena v pol ure. Popolna izbira za tiste dni, ko bi radi nekaj domačega, brez kompliciranja.
Sestavine (za 2 osebi)
250 g testenin (penne, školjkice ali spirale)
približno 2 skodelici buče (narezane na kocke)
100 g feta sira
½ žličke origana
½ žličke timijana
½ žličke česna v prahu
½ žličke kurkume
¼ žličke soli
ščepec sveže mletega popra
1 žlica oljčnega olja
125 ml zelenjavne jušne osnove
@piaundhalloumi 🎃 KÜRBIS-FETA PASTA Pt. 3 – 10 Tage, 10 Abendessen: Herbst Edition Zutaten für 2 Personen: ½ Hokkaido-Kürbis 1 Zwiebel 2 Knoblauchzehen 1 Block Feta 250 ml Gemüsebrühe 1 TL Kürbisgewürz (z. B. Kürbis Allrounder von Just Spices – Anzeige) etwas Olivenöl Salz, Pfeffer Zum Servieren: Burrata Chiliflocken Olivenöl Zubereitung: Backen: Kürbis in Stücke schneiden, mit Zwiebel, Knoblauch und Feta in eine Auflaufform geben. Mit Öl beträufeln, würzen und bei 180 °C ca. 30–40 Minuten backen. Pürieren: Alles in einen Mixer geben, mit Gemüsebrühe auffüllen und zu einer cremigen Sauce pürieren. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Servieren: Sauce über frisch gekochte Pasta geben und mit Burrata, Chiliflocken und Olivenöl toppen. #10tage10abendessen #fetapasta #kürbispasta #herbstrezepte #kürbisfetapasta ♬ Originalton - Pia
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Na pekač razporedimo kocke buče in kose feta sira, začinimo z origanom, timijanom, česnom, kurkumo, soljo in poprom ter pokapamo z oljčnim oljem. Pečemo približno 25 minut, da buča postane mehka in rahlo karamelizirana. Medtem v osoljeni vodi skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
Pečeno bučo (nekaj koščkov prihranimo za dekoracijo) skupaj s feto in jušno osnovo zmiksamo v gladko omako. Omako združimo s testeninami in premešamo, da se vsaka školjkica lepo obleče v kremasto bučno mešanico.
Postrežemo toplo, po vrhu potresemo z nekaj nadrobljenega feta sira in listki svežega timijana.
Za dodatno hrustljavost jed obogatite s popečenimi bučnimi semeni ali drobnimi koščki pancete. Če želite še bolj polno različico, dodajte malo smetane ali žlico mascarponeja.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se