© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure


Barbara Slivnik
3. 11. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.

piscanec v omaki.jpg
Dober
Piščanca v aromatični omaki bi lahko jedli vsak dan

Pestri, pisani in preprosti

Ko se po počitnicah ali krajšemu oddihu vrnemo v vsakdan, nas vedno znova preseneti, kako hitro beži mimo čas. Službene in šolske obveznosti, najrazličnejše dejavnosti in družabne aktivnosti nas hitro odvrnejo od priprave kosila doma. Če se že utegnemo lotiti kuhe, pogosto posežemo po preverjenih receptih, redko pa damo priložnost kakšni novi jedi.

Da razbijemo rutino in se naužijemo novih – mesnih, ribjih, zelenjavnih – okusov, smo zbrali pet receptov za kosila, pripravljena v približno pol ure.

Z malo truda bomo pripravili slastne jedi, ki potešijo lakoto, pobožajo in potolažijo ter predvsem razveselijo vso družino.

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Piščančja stegna v aromatični paradižnikovi omaki z rožmarinom, česnom in kaprami so pripravljena kar v eni ponvi. Recept, ki preprosto pripravo združuje s polnim okusom.

Preberite še

Rižota s porom in rakci

Kremasta rižota z nežnim porom in rakci pripravljena v manj kot pol ure, a tega nihče ne bi uganil, saj deluje, kot da smo v pripravo vložili veliko truda.

takosi.jpg
Dober tek
Pisani takosi za malo drugačno družinsko kosilo

Lososovi takosi z limetinim prelivom

Sveži, lahki in polni okusa – takosi za malo drugačno kosilo, s katerim bomo v svoje jedilnike vnesli tudi prepotrebne ribje jedi.

Toskanska ješprenjeva enolončnica s fižolom

Topla enolončnica, ki nasiti in poboža. Tradicionalni okusi, ki se posebej priležejo na kak hladen in turoben dan.

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Sezona klobas je tu, a nobene potrebe ni, da iz njih pripravljamo 'kunštne' jedi. Rezanci, paradižnik, pečenice in zelišča so odlična izbira za hitro in nasitno kosilo.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.