Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Le še en teden nas loči do martinovega, mize pa se bodo pod težo račk, gosi, mlincev, rdečega zelja in spremljajočih dobrot šibile že ta konec tedna. A ker vsak izkušen jedec ve, da je treba nekaj prostora pustiti še za sladico, je skrajni čas, da se domislimo, kaj bomo postregli ob koncu obeda.
Makov venec namesto potice
Medtem ko številni prisegajo na klasiko – tradicionalno gibanico, potico ali pečena jabolka – smo letos za vas izbrskali malo drugačen recept.
Čeprav ta makov venec spominja na potico, je njegova priprava enostavnejša, okus pa vsaj tako božanski. Bogato kvašeno testo z nadevom iz maka in mandljev za piko na i dopolni aromatična sladkorna glazura.
Posebna slaščica, ki se na daleč spogleduje z našo makovo potico (a je priprava bolj preprosta)
Makov venec z vaniljevo sladkorno glazuro
Naš mini trik za še boljši rezultat? Testo bo še bolj rahlo, če ga bomo pripravili dan prej in čez noč pustili počivati v hladilniku.
Ko bomo letos postregli s kavo ali pa kakšnim desertnim vinom – ne nazadnje je vino za martinovo v glavni vlogi – bomo svoje goste brez dvoma navdušili, če bomo pridali še rezino slastnega makovega venca.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se