© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Čas branja 1 min.

Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico


Uredništvo
3. 11. 2025, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.

makov venec.jpg
Dober tek
Nadev iz maka in mandljev ter aromatična sladkorna glazura

Le še en teden nas loči do martinovega, mize pa se bodo pod težo račk, gosi, mlincev, rdečega zelja in spremljajočih dobrot šibile že ta konec tedna. A ker vsak izkušen jedec ve, da je treba nekaj prostora pustiti še za sladico, je skrajni čas, da se domislimo, kaj bomo postregli ob koncu obeda.

Makov venec namesto potice

Medtem ko številni prisegajo na klasiko – tradicionalno gibanico, potico ali pečena jabolka – smo letos za vas izbrskali malo drugačen recept.

Čeprav ta makov venec spominja na potico, je njegova priprava enostavnejša, okus pa vsaj tako božanski. Bogato kvašeno testo z nadevom iz maka in mandljev za piko na i dopolni aromatična sladkorna glazura.

Preberite še

Naš mini trik za še boljši rezultat? Testo bo še bolj rahlo, če ga bomo pripravili dan prej in čez noč pustili počivati v hladilniku.

Ko bomo letos postregli s kavo ali pa kakšnim desertnim vinom – ne nazadnje je vino za martinovo v glavni vlogi – bomo svoje goste brez dvoma navdušili, če bomo pridali še rezino slastnega makovega venca.

E-novice · Kulinarika

Prijavite se na e-novice in vsak teden prejmite nove recepte, kuharske trike in ideje za raznolike in okusne obroke.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.