© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Pišče iz enega lonca po italijansko

Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki

Pišče iz enega lonca po italijansko

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
rosemary chicken with tomato sauce

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 fileja sardonov (inčunov)
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 žlica odcejenih kaper
  • 0,75 dl rdečega vina (po želji)
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 fileja sardonov (inčunov)
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 žlica odcejenih kaper
  • 0,75 dl rdečega vina (po želji)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Rožmarinu osmukamo lističe in jih drobno nasekljamo. Čebulo in česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Fileja sardonov drobno nasekljamo. V ponvi z dnom proti sprijemanju segrejemo polovico olja in na njem popečemo piščančja bedra, da porjavijo. Dodamo polovico rožmarina in premešamo, da se rožmarin oprime piščanca, nato pa meso vzamemo iz ponve in shranimo na toplem.

2

V isti ponvi zdaj segrejemo preostalo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo česen, sardone in preostali rožmarin ter pražimo še nekaj minut, da zadiši. Dodamo paradižnik in kapre ter po želji zalijemo z vinom. V ponev vrnemo piščančje kose, pokrijemo in dušimo 20 minut, da se meso skuha do konca. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s hrustljavo zeleno solato in svežim kruhom.

Nasvet

Podobno lahko pripravimo tudi tunino omako za špagete. Medtem ko v vreli slani vodi kuhamo 400 g špagetov, na malo olja nekaj minut pražimo čebulo, rožmarin, česen in sardone. Dodamo paradižnik, kapre in vino ter kuhljamo še 5 minut. Priložimo 200 g odcejene tunine iz pločevinke in kuhamo še nekaj minut. Omako zmešamo s špageti in postrežemo s česnovim kruhom.

Priljubljeni recepti

Svinjina s karameliziranim ananasom

Slastna svinjina, kot je niste vajeni

1 h 40 min
Enostavno

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

15 min
Enostavno

Limonove rezine

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.