© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popolno spenjeno mleko


Revija Maja
24. 11. 2017, 14.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odslej se vam ne bo treba več zadovoljiti »zgolj« z domačo kavo z mlekom, saj si boste lahko mlečno peno pripravili sami. Brez posebnih ročnih in drugih penilnikov!

do kremastega kapučina
Dreamstime

Ste velika ljubiteljica kapučina z bogato peno in že zjutraj sanjate o njem? A pot do prve kavarne je dolga, jutranja kava pa nujno gorivo za začetek dneva. Odslej se vam ne bo treba več zadovoljiti »zgolj« z domačo kavo z mlekom, saj si boste lahko mlečno peno pripravili sami. Brez posebnih ročnih in drugih penilnikov!

Potrebujete le kozarec od marmelade, s pokrovom, ki ga lahko privijete na stekleno posodo.
1. V steklen kozarec nalijte toliko hladnega mleka, kolikor ga želite v kavi, vendar ne sme segati več kot do polovice kozarca.
2. Kozarec zaprite in stresajte približno trideset sekund.
3. Odvijte in odstranite pokrov in kozarec postavite v mikrovalovno pečico. Segrevajte približno 30 sekund na najvišji moči, vendar pazite, da vam mleko ne zavre. Visoka temperatura bo pripomogla k večjemu volumnu mlečne pene.
4. Kozarec vzemite iz pečice, odvijte pokrov in si z žlico naložite peno v skodelico s kavo.

Majin nasvet: Za pripravo goste in kremaste mlečne pene uporabite polnomastno mleko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.