Črni scenarij

28-letnik ob požigu hiše obtožen umora treh svojih otrok in poskusa umora preostalih članov družine

J.V.
11. 7. 2024, 07.10
Posodobljeno: 11. 7. 2024, 07.28
Deli članek:

Šest in dve leti stara dečka so sosedje in reševalci v kritičnem stanju rešili iz hiše, a sta posledicam poškodb podlegla v bolnišnici, petmesečno punčko so našli mrtvo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po požaru stanovanjske hiše 28-letnega moškega iz Sydneya v Avstraliji tožilstvo bremeni umora treh svojih otrok in poskusa umora preostalih članov družine. Grozljivka se je odvijala v nedeljo zjutraj, v požaru pa so umrli petmesečna punčka ter fantka, stara dve in šest let.

28-letnik je po navedbah BBC obtožen treh umorov, petih poskusov umora in uničevanja lastnine. Trenutno se nahaja v bolnišnici pod policijskim nadzorom, predvidoma danes pa bo preko videokonference spregovoril s sodnikom. Grozljiv zločin državo pretresa v času, ko je avstralska vlada nasilje v družini razglasila za "nacionalno krizo".

Obtoženi naj bi sam zanetil hišo, potem pa onemogočil poskuse reševanja članov družine. Šest in dve leti stara dečka so sosedje in reševalci v kritičnem stanju rešili iz goreče hiše, a sta posledicam poškodb podlegla v bolnišnici, petmesečno punčko so našli mrtvo. Mama in ostali štirje preživeli otroci v požaru niso bili poškodovani.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka