Uprava za varno hrano: Potrebnih bo več inšpektorjev
Kljub aferam z mesom in medom, ki so v kratkem čase pretresle Slovenijo, naj bi bil nadzor nad hrano pri nas dober, pri zadnji aferi z žveplanimi čevapčiči pa naj bi bilo sporno le prepozno obveščanje javnosti, kar pa mora uprava popraviti.

Zaradi suma na nepoštene prakse uprave za varno hrano, ki bi lahko ogrozile zdravje potrošnikov in ki so zamajale zaupanje v upravo, se je sestal tudi odbor državnega zbora za kmetijstvo, da bi z vpletenimi v zgodbi o nedovoljenih aditivih v čevapčičih razčistil, kateri postopki so bili ustrezni in kje se je zataknilo. Predsednik odbora Franc Breznik je namreč izrazil bojazen, da je nepravilnosti najbrž še več, le da ne vemo zanje, poleg tega je Slovenija po njegovem mnenju ujetnica uvoza cenene in poceni hrane ter tudi drugih kmetijskih izdelkov, zato sprašuje, ali je pri nas zagotovljen sistem varne hrane. Na vprašanje, ali v Sloveniji jemo neoporečno hrano, mu je državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Jože Podgoršek zagotovil, da uživamo varno hrano.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se