© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana / stran 270

spomladanska juha

Krepilna in zdrava hrana s travnika

Nežne in na prvi pogled zelo krhke drobne vijolice v sebi skrivajo izjemno moč. Če še ne veste – so odlične za uporabo tako v kulinariki kot v zdravilstvu. Razkrivamo vam nekaj imenitnih receptov, v katerih bo hrana še posebej zasijala.

Z.F. / Novice Svet24
5. 4. 2018, 07.00
regratove korenine

Korenine regrata za razstrupljanje

Čas bogato obloženih miz, ki so se šibile pod krožniki šunke, jajc, potice in ostalih dobrot, je za nami. Zato je čas, da nekaj pozornosti namenimo tudi svojemu telesu in ga po težki hrani in zimskem spanju prečistimo ter spravimo v pogon.

Zoran Franc
4. 4. 2018, 13.01
pecivo

Omejitev škodljivih maščob stopila v veljavo

Danes je začel veljati pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin v živilih, ki omejuje vsebnost teh škodljivih maščob v živilih na slovenskem trgu na največ dva grama na 100 gramov skupne vsebnosti maščob v živilu ter določa enoletno prehodno obdobje za prilagoditev izdelkov

G.G./STA
4. 4. 2018, 07.23
olje kanabis.jpg

To je čudežno olje!

Preden pomislite, da vas nagovarjamo k čemu nelegalnemu, naj pojasnimo, da konopljino olje, ki ga pridobivajo iz semen jedilne konoplje, ni opojna substanca.

K.S./Bodi zdrava
3. 4. 2018, 15.00
dreamstime_xxl_56634878.jpg

Shujševalna skrivnost zmešančkov

Zjutraj zmešajte poljubno zelenjavo in sadje, nekaj oreščkov ali semen ter merico beljakovinskega praška, potem pa čez dan uživati v svojih najljubših jedeh.

Marijana Mandić/Revija Maja
2. 4. 2018, 16.00
margarina na kruh

Je margarina res tako zelo nevarna zdravju?

V Sloveniji so leta 2016 začeli izvajati večletni raziskovalni projekt, v okviru katerega preverjajo količine transmaščob v živilih. Prvi del vzorčenja je zajel margarine in rezultati so pokazali, da margarine v slovenskih trgovinah praktično ne vsebujejo več škodljivih transmaščob.

Zoran Franc, Novice Svet24
2. 4. 2018, 12.01
ricinus

Olje, ki zdravi in ubija hkrati

Že Egipčani so poznali ricinusovo olje ter ga uporabljali kot zdravilo in gorivo za oljne svetilke. Stari Grki pa so ga cenili kot odvajalo in sredstvo za nego kože. Danes ga uporabljamo v zdravilne namene (za notranje in zunanje tegobe), vse bolj priljubljeno pa postaja tudi kot lepotno sredstvo.

Z.F. / Novice Svet24
2. 4. 2018, 09.00
margarina

Je margarina res tako zelo nevarna zdravju?

V Sloveniji so leta 2016 začeli izvajati večletni raziskovalni projekt, v okviru katerega preverjajo količine transmaščob v živilih. Prvi del vzorčenja je zajel margarine in rezultati so pokazali, da margarine v slovenskih trgovinah praktično ne vsebujejo več škodljivih transmaščob.

Zoran Franc/Novice Svet24
1. 4. 2018, 07.55

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.