Ustvarjali in tradicionalno zajtrkovali



Na slovenskih osnovnih šolah s pomočjo ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vsako leto novembra pripravimo tradicionalni slovenski zajtrk, s katerim osveščamo učence o pomenu lokalne hrane in zajtrka.
Učenci na OŠ Bršljin so v petek, 18. novembra, zajtrkovali črn kruh, med, maslo, mleko in jabolka. Vsa jedila so tokrat pridelali slovenski proizvajalci. Zajtrk je bil na šoli sprejet zelo pozitivno, saj si je večina učencev in zaposlenih vzela čas za slovenske dobrote, ki so jih skrbno pripravljene čakale na mizah v jedilnici.
Po zajtrku je čebelar Blaž Šercelj iz Dolenjskih Toplic šolarjem predstavil, kako prideluje med. Ogledali so si lahko prave satnice ter pripomočke, ki jih uporabljajo čebelarji pri svojem delu. Na koncu pa so se še posladkali z medom.
V petek je na OŠ Bršljin potekal tudi praznik ustvarjalnosti. V številnih delavnicah so ustvarjali izdelke, ki jih bodo decembra prodajali na novoletnem semnju. Izdelovali so voščilnice, novoletne okraske, adventne venčke, namizne dekoracije in spekli veliko piškotov. V šolski delavnici je brnelo in ropotalo, ko so oblikovali pručke.
Na koncu so se vsi strinjali, da so se tudi brez pravega pouka zelo veliko naučili, in pokazali, da so še kako ustvarjalni.
K. Č., OŠ Bršljin Novo mesto
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se