
Od pšenice do kruha

V četrtek, 6. decembra, je bil v 1. A razredu osnovne šole Otočec poseben dan. Dišalo je po sveže pečenih parkeljčkih. Da pa se je začel širit omamen vonj, je bilo potrebno postoriti marsikaj…
Takoj zjutraj smo odšli na obisk v Košakov mlin v Družinsko vas. Prijazni gospod mlinar nas je gostoljubno sprejel in nam razložil vse o procesu mletja zrnja. Pokazal nam je več vrst moke in nam za popotnico podaril vrečo moke. Odnesli smo jo v razred in iz nje ter še nekaterih drugih sestavin zamesili kruhovo testo. Nato smo oblikovali vsak svojega parkeljčka. Premazali smo ga z jajcem in okrasili z raznimi oreščki, semeni, rozinami, sezamom,….
In potem je kmalu zadišalo po celi šoli. Vonj se je razširil tudi do učilnice 1.A. Navdušeni smo zaploskali, ko je kuhar pred nas postavil zlatorumene parkeljčke. Vsak je dobil svojega. Kako smo bili ponosni nase! Nekateri smo ga malo poskusili, večina pa je kar celega odnesla domov, da ga je razdelila med svojimi domačimi.
Minil je čudovit dan. Učenka Kristina je ob zaključku dejala: »Učiteljica, tako lepega dneva pa še ni bilo!« Ostali učenci pa smo ji pritrdili.
Preberite tudi
Trenutno
12 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti