Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Posestvo Pule odprlo vrata


M. Ž.
31. 3. 2012, 09.30
Posodobljeno
20:25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_5538_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
IMG_5538
img_5644_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Posestvo Pule, ki ga je obnovil Jože Anderlič, vnuk zadnjega lastnika. (Foto: M. Ž.)
img_5546_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Včeraj so na Pule povabili tudi predstavniki medijskih hiš, gostili so jih (z leve) vodja posestva Vesna Virant, glavni kuhar Boštjan Kokalj in Saša Mrak, vodja marketinga in PR pri Kranjski investicijski družbi. (Foto: M. Ž.)

Posestvo Pule na Drečjem vrhu, streljaj od Trebelnega, vsako zimo zapre vrata, da se pripravi na novo sezono, in jih ponovno odpre v dneh, ko začne greti pomladansko sonce. To se je zgodilo včeraj, dan odrtih vrat obnovljene domačije iz 17. stoletja, ki je svojim novim delom – lesenimi hišicami z luksuznimi apartmaji in Spa centrom - postala, kot pravijo, butično podeželsko turistično naselje, pa bo še danes in jutri. Brezplačni vodeni ogledi bodo danes ob 11., 15. in 17. uri, jutri pa ob 11., 14. in 16. uri.

Posestvo je lani zaradi svoje posebnosti in ohranjanja etnografske dediščine postalo član zgodovinskih hotelov Evrope, njihova restavracija Pod skednjem, katere glavni kuhar je Boštjan Kokalj, pa je bila v okviru Meseca oblikovanja 2011 izbrana za eno izmed petih najboljših restavracij v Sloveniji. V kulinarični ponudbi so tradicionalne dolenjske jedi, začinjene s sodobno kulinariko, v njihovi vinski kleti pa je okoli 160 različnih vin iz vsega sveta.

Kot je povedala Vesna Virant, se gostje v miru, ki ga ponuja posestvo in neokrnjena okolica, lahko resnično oddahnejo. »Gostje pravijo, da je ena nočitev pri nas enakovredna trem ali štirim nočitvam nekje drugje,« je dodala.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.