© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zrezki na pet načinov


Marjana Ogorevc Žgalin
2. 4. 2019, 00.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Meso ponuja toliko možnosti za kulinarične presežke, da jih nikoli ne zmanjka.

k zrezki z mocarelo.jpg
Shutterstock
Zrezki z mocarelo

Zrezki z mocarelo in paradižnikom

Za 4 osebe

Priprava: 15 minut

Sestavine: 8 svinjskih zrezkov (po 100 g), 250 g mocarele v kosu, 2 zrela čvrsta paradižnika, 80 g bazilikinega pesta, 2 žlici olja ali 25 g masla, sol, poper, 8 listkov sveže bazilike za okras.

Priprava: Mocarelo narežemo na 16 rezin, paradižnika očistimo in vsakega narežemo na 8 rezin. Zrezke solimo in popramo, nato jih v ponvi na olju ali stopljenem maslu na visoki vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Popečene zrezke skupaj s sokom preložimo v primeren pekač. Vsakega premažemo s pestom, obložimo z 2 rezinama paradižnika in 2 rezinama mocarele. Pekač postavimo v ogreto pečico (funkcija žar) in pečemo 5 minut. Pečene zrezke okrasimo z lističi bazilike in takoj postrežemo. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.