Špageti s špinačo
Okusna kombinacija testenin, lososa in špinače.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 1 čebula * 4 bilke citronske trave * 2 žlici olja * 2 dl kokosovega mleka * 4 dl zelenjavne jušne osnove * sol * poper * 400 g špagetov * 400 g špinače * 1 žlica jedilnega škroba * 1 bio limeta * 2 žlici masla * poleg tega: 500 g lososovega fileja.
Priprava: čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Očistimo citronsko travo in jo narežemo na 3 cm velike koščke. Segrejemo 1 žlici olja in pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo citronsko travo, premešamo in zalijemo s kokosovim mlekom in zelenjavno jušno osnovo. Solimo in popramo. Na šibkem ognju in v pokriti posodi naj vse skupaj vre 10 minut. Očistimo špinačo, jo operemo in dobro odcedimo. (Če uporabimo zamrznjeno špinačo, jo odtalimo in nekoliko iztisnemo). Po navodilu z zavitka skuhamo špagete v obilici osoljenega kropa, da so še nekoliko čvrsti pod zobmi. Kokosov zavretek precedimo skozi cedilo v kozico in pristavimo, da ponovno zavre. Dodamo špinačo in jo prevremo, da se sesede. Jedilni škrob gladko razmešamo z malo mrzle vode. Dodamo ga špinači v kokosovi juhi, dobro premešamo in pustimo, da enkrat zavre. Odstavimo. Limeto prerežemo. Eno polovico narežemo na rezine, drugo iztisnemo. Lososov file narežemo na 4 kose. Solimo in popramo. V teflonski ponvi segrejemo 2 žlici masla in 1 žlico olja. Na maščobo damo kose lososa in jih pečemo z obeh strani 3 minute. Pokapljamo z limetinim sokom. Dodamo limetine rezine in jih pečemo skupaj z ribo 1 minuto. Kuhane špagete odcedimo in zmešamo s špinačno omako. Razdelimo na krožnike in postrežemo z lososovim filejem.
Jana št. 10/ 2012
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se