© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sirovi štruklji


Jana
13. 11. 2009, 12.35
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slana ali sladka poslastica.

Sirovi štruklji


-Sestavine za testo: 20 dag mehke moke + 1 dl mlačne vode + 1 jajce + 2 žlici olja + sol; za nadev: 8 dag margarine ali masla + 3 jajca + 60 dag skute + sol + 1 žlica smetane
-Priprava: V moko naredimo jamico, dodamo vse sestavine in zamesimo mehko testo. Kepo dobro pregnetemo, oblikujemo v kroglo, premažemo z oljem in pokrijemo s segreto posodo. Počiva naj vsaj eno uro. Nato testo raztegnemo na tenko plast, toda ne tako tenko kot za zavitek. Robove obrežemo, testo namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Testo premažemo z nadevom, v katerega smo zmešali vse sestavine za nadev. To zvijemo v zvitek in položimo na moker prtiček. Z vrvico ga zavežemo na konicah in po sredini. Štrukelj kuhamo v vreli slani vodi do 20 minut. Nato ga vzamemo iz vode in pustimo malo počivati. Šele nato ga odvijemo in narežemo. Prelijemo ga z na maslu popraženimi drobtinami.

Nasvet: Sladoksnedi lahko v nadev namesto soli zamešajo sladkor. v tem primeru jih potresemo tudi s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.