© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Paprika v kisu


Jana
23. 10. 2009, 15.04
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Raznolikost paprik po barvah in oblikah je tolikšna, da smo lahko že skoraj v zadregi. Poleg rdečih in zelenih paprik je mogoče kupiti še oranžne, rumene, svetlo zelene in že skoraj črne, po obliki pa so najpogostejše debelejše babure ter ozek in dolg kozji rog.

Raznolikost paprik po barvah in oblikah je tolikšna, da smo lahko že skoraj v zadregi. Poleg rdečih in zelenih paprik je mogoče kupiti še oranžne, rumene, svetlo zelene in že skoraj črne, po obliki pa so najpogostejše debelejše babure ter ozek in dolg kozji rog.
Več sort je pekočih in so odličen dodatek k omakam. Priprava paprik ni zelo zapletena. Treba jo je le dobro oprati in odstraniti semena v sredini, nato pa jo lahko uporabimo po receptu.

Paprika v kisu


Sestavine: 3 kg mesnatih rdečih ali pisanih paprik, 0,5 l vinskega kisa, 0,25 l vode, 3 stroki česna, 1 dl olja, žlička sladkorja, sol
Priprava: V večjo posodo damo kis, vodo, sol, narezan česen, sladkor in olje, nato pa mešanico počasi kuhamo. Vre naj približno petnajst minut, nato jo nekoliko ohladimo. Paprike operemo, očistimo in narežemo na četrtine, nato pa vsak kos narežemo še na trakce. Dodamo jih v kisovo mešanico in premešamo ter kuhamo le nekaj minut, da paprika ostane še čvrsta. Naložimo jo v kozarce, nekoliko potlačimo in zalijemo še s prekuhanim kisom ter tesno zapremo.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.