Paprika v kisu
Raznolikost paprik po barvah in oblikah je tolikšna, da smo lahko že skoraj v zadregi. Poleg rdečih in zelenih paprik je mogoče kupiti še oranžne, rumene, svetlo zelene in že skoraj črne, po obliki pa so najpogostejše debelejše babure ter ozek in dolg kozji rog.
Več sort je pekočih in so odličen dodatek k omakam. Priprava paprik ni zelo zapletena. Treba jo je le dobro oprati in odstraniti semena v sredini, nato pa jo lahko uporabimo po receptu.
Paprika v kisu
Sestavine: 3 kg mesnatih rdečih ali pisanih paprik, 0,5 l vinskega kisa, 0,25 l vode, 3 stroki česna, 1 dl olja, žlička sladkorja, sol
Priprava: V večjo posodo damo kis, vodo, sol, narezan česen, sladkor in olje, nato pa mešanico počasi kuhamo. Vre naj približno petnajst minut, nato jo nekoliko ohladimo. Paprike operemo, očistimo in narežemo na četrtine, nato pa vsak kos narežemo še na trakce. Dodamo jih v kisovo mešanico in premešamo ter kuhamo le nekaj minut, da paprika ostane še čvrsta. Naložimo jo v kozarce, nekoliko potlačimo in zalijemo še s prekuhanim kisom ter tesno zapremo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se