© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna pena v kozarcu


Jana
12. 2. 2010, 11.13
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Valentinova sladica tudi za kuharske začetnike.

Čokoladna pena v kozarcu
-Sestavine: 300 g jedilne čokolade + 6 dl sladke smetane + 3 jajca + zamašek ruma
-Priprava: Čokolado stopimo v posodi nad soparo oz. vodno kopeljo. Stepemo sladko smetano. Jajca penasto umešamo v posodi nad soparo in jih takoj zatem ohladimo v hladni vodi. Ohlajeno jajčno maso dodamo stepeni smetani, nato dodamo še stopljeno čokolado in rum. Čokoladno maso damo v dresirno vrečko in z njo poljubno napolnimo kozarce. Kombiniramo lahko s stepeno sladko smetano in rdečim jagodičevjem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.