Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V slaščičarni Džezva stavijo na lokalno pridelavo


Senka Dreu
31. 12. 2022, 22.54
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slaščičarna z zaščitnim znakom rdeče džezve z belimi pikami je še en dokaz, da je v vsakem slabem tudi nekaj dobrega. Miha Balažič in Gregor Nikolić sta jo v Lenartu odprla med epidemijo, tako da bi ji lahko rekli tudi »koronsko dete«.

1672412117_sd-dzezva01.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Iz kuhinje na njunem posestvu v Gradenščaku, kamor sta se priselila iz Maribora, je takrat začelo dišati po sladkih umetninah: tortah, keksih, pecivu, poticah, cupcakesih, lučkah, popsih, skratka dobrotah, ki pričarajo nasmeh na ustih vseh. Čeprav je konkurenca na tem področju kar močna, se njun posel razvija in raste; Miha se je že popolnoma posvetil peki, medtem ko Gregor ob tem še hodi v službo.

Svojega lokala še nimata, je pa v načrtu, pravita, saj si želita ustvariti prostor, v katerem bodo gostje popili dobro kavo, iz džezve seveda, in se zraven posladkali z njunimi slaščicami. Do takrat jih je mogoče poskusiti v lenarškem Family Cafeju ali naročiti preko spleta in prevzeti v Gradenščaku, decembra pa tudi kupiti na božično-novoletnem sejmu v Lenartu. In po čem so njuni izdelki posebni? Zlasti zaradi domačih in lokalno pridelanih sestavin.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.