Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tudi v kmetijstvu so priložnosti, le pravočasno je treba zajeti 'val' sprememb


Karl Vertovšek ZPTM Brežice enota CPT
7. 2. 2015, 12.50
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_9680.jpg
Arhiv Lokalno.si
IMG_9680
img_9700.jpg
Arhiv Lokalno.si
img_9696.jpg
Arhiv Lokalno.si

Na drugem predavanju v sklopu brežiških Dnevov podjetniških priložnosti smo se posvetili priložnostim, ki se odpirajo v kmetijstvu. V teoretičnem delu so bile predstavljene razlike med oblikami kmetovanja in certificiranja proizvodov, nato pa so sledili primeri dobrih praks ter ekonomski izračuni za trenutne »hite« v kmetijstvu – česen, aronija, konoplja, šparglji itn. Predavateljica je posebej izpostavila, de ja potrebno zajeti val sprememb na začetku in biti pri svojem delu kar se da inovativen s svojo prodajno zgodbo.

Na podlagi anketnega vprašalnika so udeleženci po predavanju izrazili mnenje, da so bili z njim v večini zadovoljni. Posebej so pohvalili verodostojnost in prepričljivost predavateljice ter njeno strokovno podkovanost. Ocenili so, da je bila vsebina predstavljena razumljivo ter uporabna pri njihovem nadaljnjem delu.

Že prihodnjo sredo, 11.2.2015, se bomo ob 16.00 uri posvetili Priložnostim v turizmu ter Sodobnim spletno – mobilnim trendom v poslovanju ob 18.00 uri. Prvo predavanje je namenjeno predvsem turističnim delavcem, predavanje ob 18.00 uri pa tudi ostalim, saj so mobilne aplikacije uporabne za vse segmente poslovanja. Z nami bosta Marjana Grčman, urednica turistične oddaje in članica izvršnega odbora Društva turističnih novinarjev Fijet Slovenija, komentatorka, pisateljica turističnih zgodb, ter Sašo Panić, strokovnjak na področju spletnih rešitev in optimizacij spletnih procesov. Sodeloval je pri več kot 200 projektov doma in v tujini. Zadnje čase se predvsem ukvarja s turističnimi dejavnostmi in izvoznimi podjetji.

Po sredinih predavanjih (11.2.2015) v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti se nam bo pridružil Aleš Kunej, ki bo iz prve roke povedal, kako pridelujejo prodajni hit, čokoladno vino, s prav posebno ponudbo pa se nam bo predstavilo tudi Sirarstvo Kranjec. Sir s čokolado? Seveda, zakaj pa ne, vabljeni na pokušino!

Več informacij in prijave na: www.pcbrezice.si.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.