Podravje: Kampanja o pomenu lokalne ekološke hrane
V kampanji, ki bo potekala od maja do konca junija, bo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano potrošnike ozaveščalo o tem, kako pomembna je lokalno pridelana in predelana ekološka hrana.

Z akcijo za ozaveščanje javnosti bodo skušali povečati zavedanje slovenskih potrošnikov o koristnosti ekoloških živil; ugotavljali bodo namreč, ali preverjajo, če so živila označena z eko znakom, kaj jim ta znak sporoča in ali mu zaupajo, informirali pa bodo tudi o metodah, postopkih in kontrolah za ekološko pridelavo in predelavo ter vplivih na okolje. Poleg informiranja o ekoloških živilih bo ministrstvo z oglasi ponovno spomnilo tudi na znak Izbrana kakovost – Slovenija, ki označuje v Sloveniji pridelana in predelana živila.
Ekološka hrana je plod ekološke pridelave, ki spoštuje osnovna načela naravi in okolju prijaznega kmetovanja, so v razlogih za kampanjo zapisali na ministrstvu. Taka hrana je kakovostna in za naše zdravje bolj koristna. Ekološko kmetijstvo je najbolj trajnostno naravnan kmetijski pridelovalni sistem, saj taka pridelava ohranja rodovitno prst, skrbi za dobro počutje domačih živali in ohranja kulturno krajino, dobrodejno pa vpliva tudi na okolje, ker znižuje izpuste toplogrednih plinov in ohranja čiste vodne vire.
Ekološka pridelava narašča
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se